Obavijesti

Tech

Komentari 0

Permakultura u gradu: Veza s prirodom i samoodrživost

Permakultura u gradu: Veza s prirodom i samoodrživost
2

Da je permakultura puno širi pojam od seoskog života, znaju već i ptice na gradskim trgovima. Ako želite saznati kako ju možete dovesti u svoj dom, te živjeti u bliskoj vezi s prirodom, posjetite neku od radionica.

VIDEO

Obzirom na suvremene koncepte življenja u kojima se više pažnje posvećuje financijskoj i materijalnoj strani života, permakultura nudi alate koji društvu i zajednici mogu osigurati samoodrživost i sretniji, ljepši način života u povezanosti s prirodom.

Ciljevi održivog urbanog življenja podržavaju ostvarenje potreba stanovništva, a da pri tome ne zagađuju okoliš. Priroda je dizajnirala najbolje za sva živa bića, a na nama je da osiguramo napradak u skladu našim potrebama, ali da ju pri tom ne ugrožavamo. U Funku, u ulici Ivana Tkalčića 52, svake srijede u 19h održavaju se predavanja na ove teme. Do sada su polaznici mogli naučiti više o urbanoj permakulturi, biotekturi i pčelama, a slijede detaljnija pojašnjenja o novim tehnologijama uzgajanja hrane u zatvorenom, gljivama, kompostiranju, dobroj ekonomiji, te je u programu i radionica izrade domaće paste za zube koju ćete moći ponijeti sa sobom.

Više detalja o predavanjima možete pogledati na FB eventu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Radionice vezane uz održivi zeleni urbani život pratite na Green Livingu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje
Ograničen budžet

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje

Rezultat obnove je prelazak iz energetskog razreda G u energetski razred B, više prirodnog svjetla, bolja mikroklima i smanjenje troškova grijanja i hlađenja s 5.000€ godišnje na samo 800€ godišnje.

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?
Zaštita okoliša

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?

Onečišćenje zraka štetno je kako za okoliš tako i za sve organizme koji žive u tom okolišu. Može prouzročiti štetne učinke na zdravlje, čak i smanjenje inteligencije. Srećom, na čišći zrak možemo utjecati
Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života
ENERGETSKA OBNOVA

Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života

Na BUILD UPON radionicama stručnjaci iz područja regulative, financija, kreiranja svijesti i unapređenja znanja i vještina zajedno su radili na donošenju nacionalne strategije energetske učinkovitosti zgrada