Obavijesti

Tech

Komentari 5

Povratak vinila: Technics će u prodaju pustiti sjajni gramofon

Povratak vinila: Technics će u prodaju pustiti sjajni gramofon
3

Gramofon koji su predstavili u ograničenoj seriji naišao je na brojne pozitivne kritike i u Technicsu su ga odlučili ponuditi u prodaji u neograničenim količinama

VIDEO

Nakon što su rasprodali ograničenu seriju gramofona Grand Class SL-1200 GAE, u Technicsu su očito vidjeli da imaju hit u rukama te su najavili da će njihov gramofon na direktni pogon krenuti u prodaju u neograničenim količinama što će razveseliti brojne audiofile kojima se uši rastapaju na zvuk vinila.

- Brojne iznimno pozitivne recenzije modela SL-1200GAE u svjetskom tisku specijaliziranom za audio proizvode još su jednom potvrdile fantastične zvukovne performanse kao i iznimnu kvalitetu izrade ovog izvanrednog proizvoda - rekao je Frank Balzuweit, Panasonicov europski product manager u Technicsu. Novi model koji će se nuditi svimkupcima nosit će oznaku SL-1200G i odlikovat će se istom kvalitetom zvuka kao i gramofon SL1200GAE.

Rješavanje starih problema analognog zvuka

Kada je riječ o standardnim analognim gramofonima, kvaliteta zvuka obično je bila narušavana blagim vibracijama motora i rotacijskim fluktuacijama brzine, poznate pod engleskim nazivom "cogging". Međutim, kombinirajući znanje i stručnost koje proizlazi iz činjenice da je riječ o kompaniji koja je izumila direct-drive gramofone s novodizajniranim bezjezgrenim motorom, "cogging" može biti odstranjen. Čak i najmanje potencijalne vibracije motora mogu biti odstranjene zahvaljujući visoko-preciznim rotirajuće postavljenim senzorima kojima upravlja sustav pod kontrolom mikroprocesora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Technicsov gramofon za cilj ima pružiti najprecizniju moguću kontrolu vrtnje oslanjajući se na enkoder koji se nalazi na dnu motora i koji precizno detektira kut vrtnje. 

Štoviše, konstrukcija s duplim rotorom smanjuje opterećenje na ležaj težinom, istovremeno zadržavajući visoki zakretni moment te smanjujući sitne vibracije tijekom vrtnje. Zbog toga reproducira topao zvuk i suptilne nijanse glazbenog izraza analogno upisanog u površinu ploče koje ljubitelji vinila toliko cijene.

Troslojni gramofon koji nadmašuje standarde svjetske boradcasting industrije

Tanjur gramofona je troslojne konstrukcije, sazdan od čvrsto povezanog teškog mesinga i lijevane ploče aluminija te prigušne gume preko cijele stražnje stranice. Time se eliminiraju nežleljene rezonancije, postiže visoka čvrstoća i prigušuju vibracije. Uglađena i stabilna vrtnja i inertnost konstrukcije nadmašuju čak i Technics SP-10MK2, direktno pogonjen gramofon koji je nekad predstavljao standard na radio stanicama širom svijeta.

Vrlo prigušena ručka

Gramofonska ručka izrađena je od lakog magnezijskog materijala, hladno vučena radi poboljšanih karakteristika samog materijala i povećanog prigušnog efekta. Naši brojni slušni testovi pokazali su kako je magnezij nedvojbeno – kada je zvuk posrijedi – superiorniji materijal od aluminija. Osim toga, povećana osjetljivost pri pokretanju postiže se upotrebom  tradicionalnog  Technicsovog kardanskog ovjesa s vodoravnim i okomitim rotacijskim osima koje se presijecaju u jednoj centralnoj točki, kao i vrlo preciznim ležajevima u obrađenim kućištima.

Par dodatnih utega kompatibilan sa širokom paletom zvučnica

Jedno od jedinstvenih zadovoljstava analogne reprodukcije glazbe predstavlja mogućnost zamjene zvučnice ovisno o žanru glazbe kako bi se moglo u potpunosti uživati u kvaliteti različitih tipova zvuka. Gramofon SL-1200G dolazi u paketu s dva pomoćna utega koji su kompatibilni s velikim brojem zvučnica. Osim protuutega standardne mase kompatibilnog sa zvučnicama u rasponu 5,6 - 12 grama1, maleni pomoćni uteg širi ovaj raspon na zvučnice mase 10 - 16,4 grama. S druge strane, veći uteg podržava zvučnice mase u rasponu od 14,3 do 19,8 grama. 

Četveroslojna konstrukcija kućišta

Vrlo precizno obrađen aluminijski gornji sloj debljine 10 mm dodan je na troslojnu konstrukciju od lijevanog aluminija, od aluminija Bulk Moulding Compound–a (BMC) i superteške gume, poznatu iz modela SL-1200MK5. Ova četveroslojna konstrukcija kombinira visoku čvrstoću i kvalitetnu završnu obradu i dojam. 

Dostupnost
Gramofon će biti dostupan kod određenih distributera od listopada 2016. godine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'
TREBALO IZGORJETI U ATMOSFERI

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'

Muškarcu iz Floride svemirsko smeće teško 2 kilograma je velikom snagom proletjelo kroz krov kuće: 'Zahvalan sam što nitko nije ozlijeđen'

Povratak u prirodu: Motorola Edge 50 Ultra dobila je poleđinu od pravog drva i top hardver
OTKRILI NOVI TRIO

Povratak u prirodu: Motorola Edge 50 Ultra dobila je poleđinu od pravog drva i top hardver

Nakon lanjske Edge 40 serije, Motorola je na najsnažniji model ugradila moćniji hardver, ali i zanimljivu poleđinu od pravog drva te prilično sposobne kamere i bateriju s brzim punjenjem
Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju