Obavijesti

Tech

Komentari 7

Preduhitrili Uber: Singapur ima prvi taksi koji vozi bez vozača

Preduhitrili Uber: Singapur ima prvi taksi koji vozi bez vozača
6

Tvrtka nuTonomy na ulice Singapura dovela je svoj taksi bez vozača i pozvala ljude da ga isprobaju kako bi prikupili povratne podatke prije širokog lansiranja usluge 2018. godine

VIDEO

Prvi taksi bez vozača u četvrtak je počeo probno voziti ulicama Singapura.

Tvrtka nuTonomy pozvala je skupinu ljudi da skinu aplikaciju i besplatno se provozaju "robo-taksijem" u zapadnoj četvrti Singapura poznatoj po visokim tehnologijama. Tvrtka time želi prikupiti povratne rezultate prije no što lansira uslugu u 2018. godini.

A nuTonomy self-driving taxi drives on the road in its public trial in Singapore

"Ovo je trenutak u povijesti koji će promijeniti način gradnje naših gradova i kako gledamo na našu okolinu", rekao je direktor nuTonomyja Doug Parker. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokusne vožnje odradilo je Mitsubishi i-MiEv električno vozilo s inženjerom za volanom koji je kontrolirao sustav, te bi preuzeo kontrolu ako bi to bilo potrebno.

Pedestrians cross the road as a nuTonomy self-driving taxi undergoes its public trial in Singapore

Parker, čija tvrtka radi na ovom projektu u partnerstvu sa singapurskom vladom, nada se da će u tom gradu državi do 2018. imati 100 komercijalnih taksija.

NuTonomy je jedna od nekoliko tvrtki koja se natječe u razvoju automobila bez vozača. Švedski proizvođač Volvo AB prošlog je tjedna objavio kako je potpisao partnerstvo s Uberom vrijedno 300 milijuna dolara kako bi razvili takav automobil.

Izraelski proizvođač softwarea Mobileye NV najavio je da će njihovo vozilo, koje razvijaju s tvrtkom Delphi Automotive Plc, biti u proizvodnji do 2019., a Ford Motor Co svoj automobil bez vozača najavljuje za 2021. godinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle