Obavijesti

Tech

Komentari 4

Prljavština s telefona o vama otkriva i više nego što bi htjeli

Prljavština s telefona o vama otkriva i više nego što bi htjeli
1

Mi ostavljamo tragove molekula, kemikalija i bakterija na svemu što dotaknemo. To ne može spriječiti čak ni temeljito pranje ruku, pa su tako na mobitelima otkriveni tragovi svega...

VIDEO

Molekule pronađene na mobilnim telefonima otkrivaju zapanjujuću količinu podataka i daju uvid u zdravlje i životni stil njihovih vlasnika, uključujući lijekove koje koriste i koju hranu jedu, objavio je u utorak BBC.

Kalifornijski znanstvenici otkrili su tragove svega: od kofeina i začina do krema za kožu i antidepresiva na 40 mobitela koje su testirali.

Mi ostavljamo tragove molekula, kemikalija i bakterija na svemu što dotaknemo. To ne može spriječiti čak ni temeljito pranje ruku, kažu znanstvenici.

Koristeći se masenom spektometrijom, tehnikom kojom se analiziraju molekule na temelju njihove mase i naboja, tim znanstvenika s kalifornijskog Sveučilišta u San Diegu testirao je 500 uzoraka uzetih s mobitela i ruku 40 odraslih osoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon toga su ih usporedili s molekulama identificiranim u bazi podataka i napravili su "profil životnog stila" svakog vlasnika mobitela.

Dr. Amina Bouslimani, koja je radila na studiji, kazala je da su rezultati 

"Analizirajući molekule koje su vlasnici ostavili na svojim telefonima, mogli smo reći je li ta osoba žena, kakvu kozmetiku koristi, boja li kosu, pije li kavu, voli li više pivo ili vino, voli li začinjenu hranu, liječi li se od depresije, koristi li kremu za sunčanje i repelente a time i provodi li puno vremena na otvorenom...", kazala je dr. Bouslimani.

Za većinu molekula se smatra da se prenose s kože, ruku ili znoja na mobitel.

Ranije istraživanje istog tima pokazalo je da ljudi koji se tri dana nisu prali ruke i dalje imaju puno tragova higijenskih i kozmetičkih proizvoda na svojoj koži.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....