Obavijesti

Tech

Komentari 13

Rusi u strahu: Noć je postala dan, a onda smo čuli eksploziju

Rusi u strahu: Noć je postala dan, a onda smo čuli eksploziju
1

Nevjerojatnom prizoru svjedočili su Rusi na jugozapadu Sibira kada je iznad Republike Kakazije preletio meteor koji je osvijetlio cijelo nebo što je, nasreću, zabilježilo nekoliko kamera.

VIDEO

- Na prvu uopće nisam shvaćala što se događa. Odjednom se osvijetlilo cijelo nebo. Nije bilo svjetlo baš kao dan, ali je bilo vrlo svjetlo za to doba dana, rekla je jedna Ruskinja za RT nakon što je svjedočila fenomenu koji je zaintrigirao cijeli svijet

- Pogledali smo prema obližnjoj planini. Iznad nje je letio veliki meteor. Imao je i rep. Iskreno, bila sam prestrašena - pomislila sam da se radi o projektilu, zaključila je Ruskinja. 

Meteor se najbolje vidio iz grada Sajanogorska, a nebo je osvijetlio na tri do četiri sekunde nakon čega se čula snažna eksplozija koja je čak aktivirala alarme u automobilima diljem grada. 

- Bilo je prelijepo. To se ne viđa svaki dan, ali nismo bili uplašeni jer smo se odmah sjetili da se nešto poput toga dogodilo i prije tri godine u Čeljabinsku, ispričao je drugi svjedok. 

Meteor je sagorio visoko u atmosferi i na tlu nije izazvao nikakvu štetu. Ukoliko je nekoliko fragmenata i palo na tlo, oni su najvjerojatnije razasuti negdje oko doline Babik. 

- Meteor je bio nekoliko puta manji od onog koji je prije nekoliko godina preletio iznad Čeljabinska, no moguće je da ćemo pronaći njegove ostatke. Samo trebamo precizno izračunati njegovu putanju, objasnio je Viktor Grokhovsky, profesor na Uralskom saveznom sveučilištu. 

S njim se složio i Natan Eysmont s Ruskog instituta za istraživanje svemira koji je rekao da je kameni meteor imao promjer između 10 i 15 metara što bi bilo opasno samo u slučaju da je u atmosferu ušao pod vrlo oštrim kutem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama