Obavijesti

Tech

Komentari 17

Škoda se širi: Planiraju krenuti i u pohod na američko tržište

Škoda se širi: Planiraju krenuti i u pohod na američko tržište
1

Škoda će iduće godine početi isporučivati automobile u Iran, Južnu Koreju i Singapur, a odluku o ulasku na američko tržište odgodit će do kraja 2017. ili možda i kasnije

VIDEO

Češki proizvođač automobila Škoda, ogranak njemačkog Volkswagena, objavio je da će razmotriti mogućnost proizvodnje u Sjedinjenim Državama u sklopu planiranog prodora na drugo po veličini automobilsko tržište u svijetu.

Škoda će iduće godine početi isporučivati automobile u Iran, Južnu Koreju i Singapur, a odluku o ulasku na američko tržište odgodit će do kraja 2017. ili možda i kasnije, objavio je izvršni direktor češke kompanije Bernhard Maier.

"Sudeći prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, bit će nužno pronaći pravu lokaciju kako bi se donijela pozitivna odluka o tom poslu", kazao je Maier u četvrtak u intervjuu na pariškom automobilskom sajmu.

Konačnu odluku odredit će "veliki broj faktora", uključujući analize stanja na tržištu i konkurencije, prognoze za proizvode i prodajno poslovanje, dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"U konačnici moraju prevagnuti procjene o pozitivnom poslovanju" da bi se odobrio ulazak na američko tržište, ponovio je čelnik Škode.

Najava Škodina ulaska na američko tržište odražava sve izraženije uvjerenje u koncernu Volkswagen da će niz novih proizvoda i kampanja usmjerena na poboljšanje imidža popraviti štetu koju su pretrpjeli u Sjedinjenim Državama nakon izbijanja skandala s krivotvorenjem podataka o emisijama štetnih plinova.

Iako u Škodi već nekoliko mjeseci razmatraju potencijal američkog tržišta, ne žure s odlukom jer su trenutno zaokupljeni programom širenja poslovanja koji bi trebao ublažiti njihovu ovisnost o ključnim tržištima i osigurati budući rast.

Tako će iduće godine početi izvoziti već sklopljene automobile u Iran a s lokalnim su partnerima potpisali i preliminarne sporazume o pripremi djelomične proizvodnje modela CKD u toj zemlji, kazao je Maier.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota
Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije