Obavijesti

Tech

Komentari 10

Što je cloud i kako vašoj tvrtki može pomoći da brzo raste?

Što je cloud i kako vašoj tvrtki može pomoći da brzo raste?
1

Cloud rješenja ubrzavaju uspjeh vaše kompanije, a dostupna su svima i spremna za korištenje u kratkom roku uz najviše sigurnosne standarde

VIDEO

Tehnologija je posljednjih godina transformirala svijet poslovanja, a jedna od najvećih promjena, koja koristi poduzetnicima, je širenje cloud tehnologija. One su se toliko raširile i postale općeprihvaćene da ih mnogi od nas koriste i ne shvaćajući to, kroz slanje mailova, spremanje dokumenata na raznim servisima, plaćanje u dućanu… Dani kada ste morali kopirati dokumente na CD ili poslati ih sebi na e-mail kako biste raditi od doma su iza nas, baš zahvaljujući cloudu. 

Iako možda cloud tehnologije (računarstvo u oblaku) zvuče komplicirano, stvar je prilično jednostavna, a radi se o bilo kojem sustavu ili nekoj od usluga kod koje se podaci više ne pohranju fizički kod vas ili na jednom serveru, već su dostupni preko interneta. Neovisno o tome govorimo li o pojedincima ili tvrtkama, cloud je danas svuda oko nas. 

Cloud brine da ništa ne izgubite

Upravo spremanje podataka i backup koje smo spomenuli su jedan od glavnih razloga zbog kojih se okrećemo cloud servisima kao dodatnoj mjeri osiguranja podataka. Za tvrtke to može imati ogromne prednosti u slučaju hakerskih napada ili neke nepogode koja može oštetiti vašu opremu, a vodeći servisi podatke čuvaju na više lokacija tako da ste prilično sigurni čak i ako njima neki dio sustava padne. Ako se vaša tvrtka širi, brojni servisi nude i jednostavno širenje online prostora i backupa za dodatna računala i zaposlenike. No, u svakom slučaju ne treba zaboraviti na lokalni backup kao dodatnu mjeru zaštite.

Cloud štedi i daje vam snagu

Zahvaljujući ovakvim rješenjima, tvrtke više ne moraju imati naprednu IT infrastrukturu i gomilu stručnjaka, već je puno jednostavnije pristupiti računalnim resursima clouda i iskoristiti snagu podatkovnih centara. Primjerice, imate li online trgovinu ili ste kreirali neku igru, uz cloud ćete se puno lakše nositi s navalom prometa, a nećete morati odmah ulagati u servere koji bi bili besposleni kad prođe navala. 

Osim toga, mlade tvrtke mogu izbjeći kupovanje, instaliranje i održavanje skupog softvera, a uz to softver koji je u cloudu automatski se ažurira tako da uvijek imate i najnovije mogućnosti. 

Uštedjet ćete moći i ako preko clouda povežete raznu opremu, poput vozila ili nekih uređaja kako bi mogli u svakom trenutku analizirati što se i koliko troši i bolje optimizirali resurse. 

Poboljšava suradnju i povećava produktivnost

Uz cloud servise dokumentima na kojima radite možete pristupiti u svako vrijeme što će pomoći vašim radnicima da budu produktivniji i učinkovitiji, a kako se preko raznih cloud servisa ti dokumenti mogu uređivati u isto vrijeme s raznih uređaja moguće je i puno brže doći do nekih boljih rješenja.

Ta mogućnost da zajednički surađujete na dokumentima još je jedna od prednosti cloud rješenja ako imate ljude koji su raštrkani na raznim lokacijama, od ureda, kuće ili terena. Brojni cloud alati omogućit će i bolju suradnju među kolegama. Zamislite samo koliko su se stvari promijenile otkad imamo zajedničke kalendare unutar kojih možemo planirati sastanke i vidjeti kad je koji od kolega slobodan, a online video servisi za konferencije uštedjeli su tvrtkama milijune na nepotrebnim putovanjima. 

Gradite svoju online sliku

Razne cloud web-hosting opcije i dizajnerski alati mogu vam pomoći da sami na jednostavan način izgradite svoju web sliku, od izrade inernetske stranice, mobilne aplikacije ili da kvalitetnije pratite promet na stranicama svoje tvrtke. 
Mnoge tvrtke koje su se okrenule cloud tehnologijama vidjele su i koje prednosti to može imati za njih. Tako je istraživanje Deloittea s kraja 2014. pokazalo da su tvrtke koje su koristile cloud rasle 26 posto brže i bile 21 posto profitabilnije od sličnih koje nisu koristile razna cloud rješenja. Uz to, 85 posto malih i srednjih tvrtki u istraživanju je izjavilo da vjeruju kako im je cloud omogućio da rašire poslovanje i rastu brže.

Jedno od  rješenja koje koristi sve prednosti clouda je i Vip blagajna za sve obveznike fiskalizacije. Ona je jednostavno, cjelovito i povoljno rješenje, a možete je koristiti na raznim uređajima (tablet, računalo, mobitel). Kako se radi o cloud sustavu, pogodna je za ured, teren, štandove…  Ulaganja u opremu mogu biti minimalna ako imate PC (ili mobitel) s online vezom i pisačem.

Želite znati više o Vip fiskalnoj blagajni? Javite nam se!

Fill out my online form.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama