Obavijesti

Tech

Komentari 10

Svaki dan u svijetu će online biti više od milijun novih ljudi

Svaki dan u svijetu će online biti više od milijun novih ljudi

Očekuje se da će do 2022. biti aktivirano preko pola milijarde 5G pretplata i da će 5G tehnologija tada pokrivati 15 posto svjetskog stanovništva

VIDEO

Do 2022. godine u svijetu će biti 2,6 milijardi novih pretplatnika mobilnog širokopojasnog pristupa internetu što je u prosjeku više od milijun novih pretplatnika svaki dan, pokazuje najnovije izdanje Ericssonovog izvještaja "Ericsson Mobility Report".

U Ericssonu predviđaju da će se do kraja 2022. mobilni podatkovni promet na pametnim telefonima povećati devet puta i dostići 66 eksabajta mjesečno.

Glavni službenik za strategiju i rukovoditelj tehnologije i razvoja poslovanja u Ericssonu Niklas Heuveldop ističe kako će rana primjena 5G tehnologije dovesti do preko pola milijarde 5G pretplata do 2022. godine.

U novom izdanju Mobility Reporta prognozira se da će tijekom 2018. godine LTE (4G) preteći GSM kao najveću pristupnu tehnologiju prema broju pretplatnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Brzina kojom je ta tehnologija stavljena u upotrebu i usvojena se ne može mjeriti ni sa čime do sada. Trebalo je samo pet godina da LTE pokrije 2,5 milijardi ljudi, u odnosu na osam godina za WCDMA/HSPA ili 3G. Samo je u prvom tromjesečju ove godine dodano 250 milijuna novih LTE pretplata" kaže se u izvještaju.

Očekuje se da će do 2022. biti aktivirano preko pola milijarde 5G pretplata i da će 5G tehnologija tada pokrivati 15 posto svjetskog stanovništva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle