Obavijesti

Tech

Komentari 57

'Ugasite svoje Galaxyje Note 7, opasni su i mogli bi se zapaliti'

'Ugasite svoje Galaxyje Note 7, opasni su i mogli bi se zapaliti'
6

Vodeći američki i australski mobilni operateri prekinuli su prodaju i zamjenu Galaxy Note 7, dok su zrakoplovni prijevoznici ponovili da zabranjuju putnicima korištenje tih uređaja...

VIDEO

Južnokorejska kompanija Samsung Electronics zaustavila je prodaju svog pametnog telefona Galaxy Note 7 i pozvala korisnike da ugase uređaje dok ne istraži izvješća o novim zapaljenjima i na zamjenskim telefonima.

Vodeći američki i australski mobilni operateri u ponedjeljak su prekinuli prodaju i zamjenu Galaxy Note 7, dok su zrakoplovni prijevoznici ponovili da zabranjuju putnicima korištenje tih uređaja, nakon što je prošloga tjedna evakuiran jedan zrakoplov u SAD-u jer se u njemu jedan zamjenski model Note 7 počeo dimiti.

Vodeći svjetski proizvođač pametnih telefona priopćio je u ponedjeljak kako je zatražio od svih globalnih operatera da prekinu prodaju uređaja Note 7 i zamjenu originalnih uređaja zamjenskima, dok s regulatorima ne istraži taj problem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Korisnici s originalnim ili zamjenskim uređajem Galaxy Note 7 trebali bi ga isključiti i prestati koristiti", priopćio je Samsung.

Odluka tvrtke da povuče Note 7 s polica po drugi put u dva mjeseca pokazuje koliko Samsung ima poteškoća s rješavanjem problema pregrijavanja uređaja.

Samsung je 2. rujna najavio globalni opoziv 2,5 milijuna Note 7 na 10 tržišta, uključujući tržište SAD-a, zbog neispravnih baterija koje uzrokuju zapaljenje telefona.

Međutim, nova izvješća o zapaljenjima i na zamjenskim uređajima otvaraju pitanje, kažu analitičari, o procesu kontrole kvalitete u Samsungovoj proizvodnji.

Problemi sa zamjenskim Note 7 modelima otvorili su, također, novo i potencijalno skupo poglavlje tog globalnog skandala koji je naštetio ugledu najvećeg svjetskog proizvođača pametnih telefona.

Također bi mogli predstavljati nove opasnosti za potrošače.

Američka komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda (CPSC) poručila je da je Samsungova odluka o prekidu prodaje i zamjene Note 7 dobra.

"Dok traje naša istraga o izvješćima o pregrijavanju i zapaljenjima telefona, korisnici bi trebali ugasiti uređaje i prestati ih koristiti. To je najsigurnije rješenje", poručio je čelnik CPSC-a.

Korejska agencija za tehnologiju i standarde također je poručila korisnicima da bi trebali prestati koristiti Note 7 te istaknula da će surađivati sa Samsungom u rješavanju problema.

Samsung je svoj novi model Galaxy Note 7 predstavio na tržištu u kolovozu i taj je uređaj trebao biti glavni konkurent Appleovom iPhoneu u borbi za udjel na tržištu pametnih telefona. Kritike su bile povoljne, a Samsung je u početku imao problema s isporukama jer je potražnja bila velika.

No, nekoliko tjedana nakon što je Note 7 lansiran na tržište, na društvenim su se mrežama pojavile fotografije pougljenjenih uređaja.

Analitičari kažu da Samsungov prekid prodaje Note 7 predstavlja daljnje produbljenje krize, a u utorak ujutro cijena dionice tog tehnološkog diva potonula je 5 posto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica