Obavijesti

Tech

Komentari 19

Vozili smo Opel GT koncept: Nešto što se pamti cijeli život

Vozili smo Opel GT koncept: Nešto što se pamti cijeli život
13

Probrano društvo: 24sata je bio jedini hrvatski tiskani medij koji je pozvan na ekskluzivnu prezentaciju u kojoj su sudjelovali samo probrani svjetski novinari

VIDEO

Konceptni automobili rade se kako bi privlačili poglede na najvećim salonima automobila i dizali imidž marke po medijima. Rijetko koji od njih su u voznom stanju, a kada dobite poziv da takav auto provozate, mislite kako se netko šali s vama.

Upravo to se nama dogodilo kada nas je Opel pozvao na testne vožnje Opela GT Concept, automobila koji je proglašen najboljim konceptom na ovogodišnjem ženevskom salonu i koji je dobio nagradu kao model koji je na istom sajmu pogledalo najviše posjetitelja.

Naš novinar vozio je GT concept na zatvorenom poligonu u halama Opelove tvornice što je svemu dalo dodatnu draž

Ne pokušava biti retro

Opel GT je vizija malog sportskog auta budućnosti, modela koji odaje počast legendarnom GT-u iz 60-ih i 70-ih, ali pritom ne pokušava biti retro, već nešto sasvim novo. Skladne linije, dojam da nema prozora i crvene prednje gume ostavile su nas bez daha već pri prvom susretu. Dojam pojačavaju vrata koja se otvaraju električno, a brojni digitalni instrumenti i skriveni zasloni u unutrašnjosti te kamere koje su zamjena za retrovizore ostavljaju utisak kao da smo prespavali dvadesetak godina i probudili se u budućnosti.

GT je dizajnersko remek-djelo, a koliko se truda krije iza njega objasnilo nam je nekoliko dizajnera koji su se oko ovog automobila trudili od prve skice do odabira boja, tkanina i dizajna u unutrašnjosti. Tijekom desetak minuta vožnje po zatvorenom poligonu koliko su nam u Opelu dopustili shvatili smo da je konceptni automobil ipak sirova igračka koja je daleko od uglađenosti serijskog auta.

13
| Foto: Opel

Unikatni koncept zabavan je u vožnji

Iako se službeno tvrdi kako je u autu hibridni pogon, mi smo vozili samo na struju jer benzinski motor nije funkcionalan. Također, na detalje poput ovjesa i udobnosti također se nije polagalo puno pažnje pa je GT Concept iznimno tvrd, ali, ruku na srce, vrlo zabavan. Naravno, taj smo osjećaj imali prvenstveno zbog adrenalina i činjenice da upravljamo unikatnim, neprocjenjivim modelom koji će uskoro završiti u muzeju kao važan dio povijesti Opela.

Planovi za serijsku verziju

Kada je neki konceptni automobil uspješan kao GT, logično se nameće pitanje hoće li se iz njega roditi serijski automobil. Na to pitanje su nam u Opelu odgovorili kako ozbiljno razmišljaju o toj mogućnosti. No, i ako jednom dođe do toga, serijski GT neće biti ovako originalan.

Crvene gume razvio je Hankook, a bočna stakla jedva se vide zbog specijalnog uzorka

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle