Obavijesti

Tech

Komentari 10

Zabavni automobil na tragu Minija potpuno se osamostalio

Zabavni automobil na tragu Minija potpuno se osamostalio
5

Jedan od najjačih aduta malog DS3 ostaje i dalje mogućnost individualizacije. Osim što originalno izgleda, DS3 je i jako zabavan u vožnji. Posebice model performance.

VIDEO

Od prezentacije prije gotovo šest godina simpatični Citroën DS3 prodan je u gotovo 400.000 primjera, a sada je kao posljednji DS na europskom tržištu izgubio logo Citroëna i doživio brojne druge transformacije.

Redizajnom je prednji dio osjetno izmijenjen, dok su se sa stražnjim dizajneri nešto manje poigrali. Promjene su vidljive i u unutrašnjosti gdje je DS3 sada dobio 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir. Tu su i neke promjene u pogledu motora i pogona. Novost je benzinski turbomotor s tri cilindra i 130 KS te mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa kod slabije izvedbe ovog motora sa 110 KS. Vrh ponude predstavlja DS3 Performance s impresivnih 208 KS čime je DS3 jedan od jačih u klasi malih sportaša.

Jedan od najjačih aduta malog DS3 ostaje i dalje mogućnost individualizacije. Tu je 78 različitih dvobojnih karoserijskih kombinacija te tri milijuna ostalih mogućih karoserijskih kombinacija tako da je vrlo jednostavno dizajnirati vlastiti DS3. U ponudi je deset različitih boja metalnog ili četiri platnenog krova, deset različitih boja kućišta retrovizora ili čak 15 različitih izgleda naplataka.

Osim što originalno izgleda, DS3 je i jako zabavan u vožnji. Posebice model performance s dodatno sniženim ovjesom, proširenim tragom kotača i blokadom diferencijala. A kada treba DS3 može biti i štedljiv. Primjerice, benzinski model sa 110 KS, kombinirano prema tvorničkim podacima, troši samo 4,6 l/100 km. Kod nas u prodaju stiže tijekom travnja, a cijena se još ne zna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno