Obavijesti

Tech

Komentari 26

Zaboravite SOPA-u, Europa će priznati velikog brata ACTA-u

Zaboravite SOPA-u, Europa će priznati velikog brata ACTA-u
2

EFF upozorava da nadzor koji ACTA-a uvodi uključuje i detaljnu provjeru internetske komunikacije korisnika čime su ugroženi građanska sloboda i pravo na privatnost

VIDEO

Tek što se u SAD-u priča oko SOPA-e i PIPA-e počela stišavati, Europska Unija počet će raditi (krajem tjedna) na ratifikaciji globalnog sporazuma o zaštiti intelektualnog vlasništva (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), piše Siliconrepublic.

Tako će se europske zemlje priključiti SAD-u, Australiji, Južnoj Koreji, Novom Zelandu, Meksiku, Maroku, Singapuru, UAE-u i Kanadi u potpori ACTA-i.

Prema Electronic Frountier Foundationu (EFF), međunarodnoj neprofitnoj organizaciji koja zastupa zaštitu korisničkih digitalnih prava, ACTA će se primarno boriti protiv krivotvorenja fizičkih dobara, poput lijekova.

Međutim, u stvarnosti trebala bi imati širi opseg, a posebnu pozornost posvetit će novim načinima nadzora "​​internetske distribucije i informacijske tehnologije."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prošlog tjedna stotine važnih internetskih stranica u SAD-u uključujući Wikipediju, WordPress, Boing Boing... protestirali su protiv SOPA-e i PIPA-e, a milijuni internetskih korisnika pridružili su se putem društvenih mreža. Sve to nagnalo je Bijelu kuću i čalnove američkog senata da povuku odluku o donošenju kontroverznih zakona. 

Jedan od glavnih razloga zašto ACTA budi sumnju kod korisnika interneta je činjenica da se o sporazumu vrlo malo zna. Prema EFF-u, ACTA sadrži nekoliko članaka koji bi mogli ugroziti privatnost korisnika te građanske slobode kao i zakonitost poslovanja, inovacije i slobodu protoka informacija. Osim toga, ACTA će navodno zemljama u razvoju ograničiti mogućnost odabira politike koja najviše odgovara njihovim državnim prioritetima te razvitku gospodarstva.

EFF upozorava da nadzor koji ACTA-a uvodi uključuje i detaljnu provjeru internetske komunikacije korisnika čime su ugroženi građanska sloboda, pravo na privatnost i internetska inovacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje