Obavijesti

Tech

Komentari 1

Zuckerberg na sudu: Branio je Oculus u tužbi od 2 milijarde $

Zuckerberg na sudu: Branio je Oculus u tužbi od 2 milijarde $
1

Kompanija Zenimax traži dvije milijarde dolara i tvrdi da je Oculus ukrao njihovo intelektualno vlasništvo, odnosno softver koji su iskoristili u kreiranju uređaja za virtualnu stvarnost

VIDEO

Facebookov osnivač Mark Zuckerberg svjedočio je u utorak na suđenju u Dallasu i branio svoj Oculus od optužbi da je njegova kompanija ukrala tehnologiju za virtualnu stvarnost. 

Njegovo svjedočenje ponudilo je malo novosti, osim potvrde informacije da je Facebook platio Oculus puno više nego se dosad znalo. Osim 2 milijarde dolara, što je objavljeno 2014. godine, Facebook je dao još milijardu kako bi zadržali ključne ljude i ponudili razne stimulacije. 

- Čest je slučaj da izranjaju razni ljudi kad objaviš velik posao i da oni tvrde da imaju pravo na dio - rekao je Zuckerberg i dodao da je jednostavno pogrešna zamisao da se Oculusovi proizvodi temelje na tuđoj tehnologiji, prenosi BBC.

Ovdje se radi o tome da kompanija Zenimax, vlasnik tvrtke id Software, tuži Facebook za 2 milijarde dolara. Njihova tvrdnja je da je John Carmack, suosnivač id Softwarea i autor legendarnih igara, ukrao intelektualno vlasništvo Zenimaxa kad je otišao iz kompanije i pridružio se Oculusu. Zenimax isto tako tvrdi da su uništeni dokazi koji podupiru njihove tvrdnje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Facebook pak tvrdi da je Oculusov tim odgovoran za kreiranje inovativnog Rifta, a Zenimax navodi da oni to ne bi mogli bez njihove pomoći u ranoj fazi razvoja softvera za virtualnu stvarnost koji je omogućio Riftu da radi to što radi. 

Kako prenosi BBC, Zuckerberg je napomenuo da kao i mnogi 'nije čuo prije za Zenimax'. No to bi mogla biti karta u korist tužitelja koji optužuju Facebook da nisu obavili provjeru prije kupovine Oculusa. Ovaj tjedan očekuje se i svjedočenje suosnivača Oculusa, Palmera Luckeyja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle