Obavijesti

Tenerife - privlačna destinacija, privlačna ponuda

Tenerife - privlačna destinacija, privlačna ponuda
9

Pronađite oazu intime, božanstva i romantike u plavetnilu Atlanskog oceana i zagrljaju prekrasnih crnih pješčanih plaža. Istražite Otok vječnog proljeća koji vam garantira odličan provod.

Zahvaljujući super Megabon ponudi ove godine možete otići na more i prije lipnja. Provedite nezaboravan 8-dnevni all inculusive odmor na Kanarskom otoku Tenerife u Blue Sea Callao Garden*** hotelu za samo 2902 kn za vas i vašu bolju polovicu.

O postojanju Kanarskih otoka svjedoče brojni antički zapisi, a već su tada bili poznati kao Otoci vječne mladosti, Otoci vječnog proljeća, Otoci sreće. Mnogi povjesničari vjeruju da su upravo ti otoci na mjestu mitske Atlantide.

Kanarski arhipelag uključuje 7 otoka i otočića vulkanskog porijekla, a najpopularniji među njima je Tenerife. Od prvotno običnih ribarskih otočića, ovih 7 bisera se razvilo u jednu od najčudesnijih turističkih oaza zahvaljujući dugogodišnjoj vulkanskoj povijesti i blagoj klimi. Karakterizira ih jedinstveni pejzaž koji se diljem otočja prelijeva iz crvene u žutu, zelene u crnu te kroz sve nijanse smeđe boje.

Otok na svakom svojem komadiću skriva jedinstvene ljepote, koje je najbolje istražiti ako unajmite auto. Dodatan plus je i cijena najma koja nije tako vrtoglavo visoka kao što bi mogli očekivati. Južni dio otoka je sunčaniji i prepun plaža i turista, posebno Engleza i Njemaca, dok je sjeverniji mirniji i vrvi gradićima koji zovu na odličan objed, tapu, sangriju ili noćni provod.

Otok obiluje prekrasnim plažama i iznimno čistim morem, u rangu našeg Jadrana. Stoga u auto uvijek ubacite kupaći, japanke i ručnik, jer je ocean dovoljno topao za kupanje. Nezaobilazne plaže čiji je pijesak crn boje zbog vulkanskog porijekla su u blizini Playa de las Americas, Los Gigantes te Los Cristianos. Ako vas plaše veliki valovi oceana, možete uživati i u bazenima Laga Martianez te izležavanju na umjetnim plažama Las Teresitas i Playa Jardin.

Na izlet će vas privabiti vulkanski nacionalni park Teide, čij je vrh ujedno i najveći vrh u Španjolskoj. Destinacija je idealna za uživanje u neponovljivim prizorima prirode, šetnje, vožnju biciklom i romantično sanjarenje u dvoje.

Zabava za cijelu obitelj je zajamčena u iznimno popularnom ZOO vrtu Loro Parque, nazvanom po papigama, te Siam parku s vodenim atrakcijama i Jungle parku. Od ostalih destinacija vrijedi vidjeti još i seoce Masca te Ecod de Los Vinos, mjestašce s iznimno starim drvom (diego milienario). Park Rural de Angana je fantastično mjesto za planinarenje a obala obiluje i odličnim lokacijama posebno privlačnim za ronioce.

Vrijedi posjetiti i zagonetne piramide Güimar i mjestašce Candelaria sa statuom madone, zaštitnice Kanarskih otoka. Za dobar provod i ukusan objed posjetite univerzitetno središte La Laguna te gradiće Puerto de la Cruz i Santa Cruz s brojnim kafićima, restoranima i klubovima. Svakako si priuštite i njihove specijalitete, npr. odlično pripremljenu ribu, ukusan pečeni ovčji sir i poznati naborani krumpir, papas arrugadas, koji poslužuju s različitim salsama – za prste polizat.

Vaša ishodišna točka za skitnju otokom, upoznavanje kulture ili jednostavno mega provod na nezaboravnim plažama biti će super hotel Blue Sea Callao Garden*** u jugozapadnom dijelu otoka Tenerife, u stambenom predjelu Callao Salvaje. Hotelski kompleks nudi savršenu kombinaciju prirode, opuštanja i prekrasne atmosfere.

U glavnom restoranu ćete moći uživati u bogatom izboru samoposlužnih jela ili u raznolikoj ponudi menija (s obzirom na sezonu). Opuštanje vas čeka u odličnom snack baru koji nudi čudesan pogled na otok La Gomeru, a tri glavna hotelska bazena su idealna lokacija za popodnevnu siestu, koju možete završiti osvježavajućim pićem u baru ili restoranu.

Hotel ima još jedan bazen s ugodnom sunčanom terasom, koji je malo udaljen od zajedničkih prostorija, te će tako oduševiti goste koji traže romantične sunčeve zrake s malo više privatnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način
UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske