Obavijesti

Sport

Komentari 105

Andy Murray za nezavisnost: Danas je veliki dan za Škotsku

Andy Murray za nezavisnost: Danas je veliki dan za Škotsku
6

Murrayeve teniske mečeve s tribina često prati njegov veliki prijatelj, nekadašnji James Bond, Sean Connery (84). Obojica su zagovornici škotske nezavisnosti...

VIDEO

Ako Škotska postane nezavisna država, igrat ću za Škotsku, ne za Veliku Britaniju, rekao je tenisač Andy Murray, nekoć 2. igrač svijeta. 

Na dan referenduma, na kojem Škoti odlučuju hoće li napustiti 307 godina dugu zajednicu s ostatkom Ujedinjenog Kraljevstva, Murray je na Twitteru objavio:

- Danas je veliki dan za Škotsku. Jedva čekam rezultate. Idemo to napraviti!

Murray (27) rodio se u Glasgowu. Uoči referenduma rekao je kako ne vjeruje da će se Škotska odcijepiti, a ovo je prvi put da je javno otkrio svoj stav o referendumu.

- Nisam previše razmišljao o tome jer sumnjam da će ovo uspjeti. Ali ako Škotska postane nezavisna, prvi put u životu igrat ću za svoju domovinu - rekao je.

Murrayeve mečeve često prati poznati glumac Sean Connery (84), koji je veliki prijatelj s tenisačem. Connery je žestoki zagovornik škotske nezavisnosti.

Sir Alex Ferguson protiv odcjepljenja

Oko 80.000 Škota, među kojima sam i ja, žive i rade u ostalim dijelovima Ujedinjenog Kraljevstva. Ne živimo u stranoj zemlji, živimo u drugom dijelu obitelji koja čini UK, rekao je sir Alex Ferguson, škotski trener i bivši menadžer Manchester Uniteda.

Škotski sportaši podijeljeni su oko referenduma. Polovica nogometnih reprezentativaca je ZA, a polovica PROTIV. Nekako je to u duhu anketa uoči referenduma u kojima je javnost također pola ZA, pola PROTIV. 

"Tartan Army", navijačka skupina tradicionalno zagovara nezavisnost. 

Najuspješniji škotski olimpijac svih vremena i najtrofejniji biciklist na olimpijskim igrama u povijesti, Chris Hoy, nije se htio izjasniti, ali je između redaka poručio kako je protiv.

- Zemlja nema resurse za natjecanja na najvišoj razini - rekao je.

Škotski olimpijski odbor u problemima

Ako Škotska izglasa nezavisnost, u problemima bi se mogao naći škotski olimpijski odbor. Kako je priznao dopredsjednik Craig Reedie, bilo bi vrlo teško formirati novi savez prije Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

- Poštujemo demokratske odluke, ali bilo bi teško organizirati formiranje novog saveza - rekao je Reedie.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe