Obavijesti

Sport

Komentari 6

Benneteau stvara probleme Federeru, ali ga muči ozljeda

Benneteau stvara probleme Federeru, ali ga muči ozljeda
1

Upitno je koliko će Francuz Julien Benneatau biti spreman za ponavljanje Rotterdama, s obzirom na probleme s nogom. U prva dva kola jako se mučio

VIDEO

Benneteauu kao da nije bilo dovoljno drame iz prvog kola kada je propustio tri vezane lopte na servisu protiv Berankisa. Morao je to nadmašiti u susretu protiv Kamkea. Opet je Francuz imao kontrolu nad susretom, te vodstvo 2-0 u setovima i servis za meč kod  5-4 u trećem setu. No tada slijedi još veći raspad nego u prvom kolu. Izgubio je čak 11 gemova u nizu, ali što je još gore, činilo se da je razlog za to ozljeda noge. No Francuza je spasio Kamke. Umjesto da dokrajči suparnika, a imao je break viška u petom setu protiv ozlijeđenog igrača, dopustio je povratak u meč Benneteaua. Francuz je  tada dao sve, počeo je igrati riskantnije, te je uz podršku gledatelja uspio okrenuti set u svoju korist.

- Na početku petog seta sam znao da sam skoro eliminiran. Morao sam skratiti izmjene. Fizički sam se mučio, te nisam mogao servirati. Nakon što dobio pomoć od doktora, vratila mi se hrabrost zahvaljujući publici. Ovaj meč sam dobio jer se radilo o Roland Garrosu - kazao je Benneteau nakon susreta.

Kako god se stvar okrene, dobio je poklon od Kamkea. Sada je pitanje koliko je snage ostalo kod njega, jer protiv Federera nema šanse u meču na tri dobivena seta ako je nespreman. Benneteau je znao Švicarcu piti krv na Slamku. Često je protiv njega bio super inspiriran, a i pobjeđivao ga je.

- U slijedećem sam kolu i to je dobro samo po sebi. Igrati protiv Federera na centralnom terenu u Parizu je prilično nezgodno. On je prohujao u prva dva kola. Da bih ga pobijedio prije četvrtfinala, morat ću igrati na višoj razini. Već sam ga pobjeđivao, te mučio na Grand Slamu. Dat ću sve od sebe, kao protiv Kamkea i nadam se da mogu napraviti najbolji rezultat karijere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Federer je u odnosu na ovo što je Benneteau igrao u prva dva kola, na godišnjem odmoru nakon prva dva odigrana meča. Kvalifikanti po očekivanjima nisu radili prevelike probleme. Devvarman je jednostavno preslab da bi stvorio probleme Švicarcu, posebno kad sve funkcionira u njegovoj igri. Federer nije imao milosti prema Indijcu, iako je u povijesti znao igrati opuštenije kada osjeti da je velika razlika u kvaliteti i da ne može izgubiti. Teško da razbijanjem Carrena Buste i Devvarmana išta poručuje konkurenciji, no ušao je u dobar ritam što mu samo može kasnije koristiti.

- Sretan sam što sam igrao napadački i agresivno u prva dva susreta. Imao sam priliku za to, nisam popuštao i igrao pasivno čekajući pogreške. Osjećam se dobro zbog toga - kazao je nemilosrdni Federer.

Današnji susret bi trebao biti najteži do sada na ovogodišnjem turniru, naravno ako zdravlje Benneteaua to dopusti. Švicarac se dobro sjeća i Bercya kada je izgubio i Wimbledona kada je slavio u pet setova, a i nedavnog poraza u Rotterdamu zbog kojeg Federer zna da je on taj koji se mora prilagoditi:

- On ne treba mijenjati svoju igru u odnosu na Rotterdam. Tada je funkcionirala, tako da je na meni da promijenim nešto i da vidim što nije funkcioniralo tijekom tog susreta. Radit ću sa svojim trenerima kako bih vidio što trebam mijenjati. Istina je da mi on otežava stvari kada igram protiv njega. No volim takve izazove - kazao je Federer koji sigurno neće raditi propuste poput Kamkea ako dobije takvu priliku.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu