Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bez premca: Novak Đoković osvojio Masters u Londonu

Bez premca: Novak Đoković osvojio Masters u Londonu
1

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković pobijedio je Švicarca Rogera Federera 6-3, 6-4 u finalu završnog Mastersa osmorice najboljih igrača na svijetu za sat i 21 minutu igre

VIDEO

Novak Đoković postao je prvi tenisač u povijesti ATP-toura s četiri uzastopna naslova na završnom Mastersu te se izjednačio na drugom mjestu ljestvice s pet titula ukupno. Samo jednu više ima njegov protivnik u londonskom finalu, Švicarac Roger Federer, kojega je Srbin nakon sat i 21 minute svladao 6-3, 6-4.

- Nikad nije zabavno biti na gubitničkoj strani, ali bolje je i to nego prošle godine, kada nisam igrao. Teško je tada bilo, ali ovaj tjedan bio je sjajan. Dao sam sve od sebe, odigrali smo nekoliko ludih poena. Novak je zaslužio pobijediti i imao je nevjerojatno dobru godinu, čestitam mu - rekao je Federer nakon meča.

- Jako sam ponosan, kao i moja momčad, nisam mogao imati bolji kraj sezone. Bez njihove podrške ne bih bio tu gdje jesam. Nastojim uživati u svakom trenutku na terenu i natjecati se. Kao dijete sanjate o ovakvim trofejima i hvala im što su mi to omogućili - izjavio je Đoković i dodao:

- Roger i ja igrali smo toliko epskih mečeva, želim mu vrlo dobru sljedeću sezonu. Sad ću se odmoriti, mislim da to svima nama treba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za razliku od njihova meča u skupini, kada je Federer slavio u dva seta (7-5, 6-2), Srbin je ovaj put bio superioran i nije pružio gotovo nikakvu šansu Švicarcu. Imao je u prvom setu, istina, Federer break-loptu kod vodstva 1-0 nakon što je već jednu spasio na svoj servis, ali nije je iskoristio. Đoković je to odmah kaznio i poveo 3-1, potom je i drugi put slomio Rogera za osvajanje prvog seta 6-3.

Drugi set gledateljima u O2 Areni pružio je bitno izjednačeniju igru, nitko nije mogao bitnije napasti rezultat sve do Đokovićeva vodstva 4-3, nakon čega je imao 0-40 na Federerovu servisu. Uspio se izvući Švicarac, no ne i na novom servis-gemu kojeg je zaključio dvostrukom pogreškom za poraz u finalu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...