Obavijesti

Sport

Komentari 42

Birtija: "Sretno, Ajla! Pod svim si zastavama i dalje naša..."

Birtija: "Sretno, Ajla! Pod svim si zastavama i dalje naša..."
1

Ajlin odlazak je prilika. Da, osvoji li malena Wimbledon ili nešto veliko, bude u konkurencijama za najbolju sportašicu Hrvatske, piše kolumnist Tomislav Birtić

VIDEO

Ajli Tomljanović, kao i njezinoj obitelji, nitko ne smije ništa zamjeriti. Da su bolja vremena, da sponzorskih para ima k'o pljeve, možda bi se nešto moglo zamjeriti Hrvatskom teniskom savezu. Ovako, vjerojatno se ni tim ljudima ništa ne može prigovoriti. Hajde, mogli su se koji put javiti kad je maloj bilo teško u životu.

Ali, da se ne lažemo, tenis je surov kao boks, sport usamljenika nalik tragačima u zlatnoj groznici usred Divljeg zapada. To s Ajlom, njezinim ocem Ratkom (e, što je taj igrao rukomet...), odlaskom pod australsku zastavu i kritikama masa je kao vic. Da imam dvije kuće, dao bih ti jednu. Da imam dva auta, jedan bih ti dao.

Da imam dvije čokolade, ne bih ti dao jednu jer imam dvije čokolade. Što se kritičara, kritizera tiče, tu je oklada jednostavna. Oko 99,99 posto njih prihvatilo bi ponudu koju je prihvatila Ajla.

Onih 0,01 posto? Pa, tu vjerujem samo tipovima poput Gipsa. Jer velika je razlika između "ja to nikad ne bih učinio" i "nudili su mi, ali ja to nisam učinio zato i zato".

Tu i tamo neki dečkić ili curica osvoje pet medijskih minuta jer su igrajući za repku nekoga pobijedili, ili izgubili, ali su se pet setova opirali kakvom favoritu. Onda nacija tjedan dana cmolji nad teškom sudbinom dečkića ili curice kojima nitko ne pomaže, a oni se silno žrtvuju. Da bi, to je cilj igre, namlatili milijune. Netko odigra pet setova i raja odjednom zaboravi sve tete s blagajni, ribare, poljoprivrednike... koji bi dali sve na svijetu za promil šanse koju ovaj sretnik ili nesretnik što lupeta reketom ipak ima. A i ne uspije li, uvijek može biti trener vojskama i vojskama sličnih sanjara, što je i bolji posao te se i bolje plaća od poslova milijuna ljudi.

Ajlin odlazak je prilika. Da, osvoji li malena Wimbledon ili nešto veliko, bude u konkurencijama za najbolju sportašicu Hrvatske. Prilika je da se i takozvana elita i mase izdignu, da uzlete visoko iznad ponašanja rulje, da svi kažu da je Ajla "naša mala", pod koju god zastavu stala. Da, za ugodnu promjenu, budemo sretni kao što bismo bili da je Ajla naša kći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka