Obavijesti

Sport

Komentari 6

Bolji je u stolnom, a satima se vozio kako bi srušio Nadala...

Bolji je u stolnom, a satima se vozio kako bi srušio Nadala...
4

U Basel je Borna Ćorić došao automobilom, vozeći se s ocem 11 sati. Dok mu je bilo 15, trener Andrea Agassija je rekao: "Ovaj dečko je predobar za svoje godine"

VIDEO

Borna je strašno uporan dečko. Kad je imao 12 godina, kao dio treninga s biciklom penjao se na Sljeme bez stajanja. Čudo jedno, rekao je Luka Kutanjac, jedan od prvih trenera Borne Ćorića.

Eto, sad je jasnije kako je pao Rafa Nadal. Nažalost David Goffin se u polufinalu provukao, Belgijac je slavio 4-6, 6-3, 3-6.

- Borna nikad nije zakasnio na trening, a bio je toliko dobar da je u Europi pobjeđivao i dvije godine starije klince. S njim sam trenirao od 2007. do 2010., a iako je tada imao 11 godina, već je u glavi bio jak - kaže Kutanjac.

Već s 10 godina zapeo je za oko skautima. Prvi trener bio mu je Pero Lacković, potom ga je preuzeo Luka Kutanjac, da bi od 2011. do 2012. s njim radio Vjeran Friščić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad smo bili u akademiji Nicka Bollettierija, došao ga je pogledati i Brad Gilbert, nekadašnji trener Andrea Agassija. Bollettieri mi je rekao da je Borna predobar za svoje godine. I bio je u pravu. Ćorić je tada imao samo 15 godina, a već je trenirao s profesionalcima - rekao je Friščić.

Od stana je napravio svoj trening kamp. Nabijao je loptice o zid dnevnog boravka, dok je na balkonu vješao vreću za boks. Neko vrijeme ga je i trenirao,što i nije čudno jer mu je jedan od uzora bivši prvak Mike Tyson.

- Uh, kad bih se s njim našao u ringu, vjerojatno bih bježao i molio se da nekako ostanem živ - kaže Borna.

I što je najbolje, Ćorić je razbio Nadala u Baselu, a da mu tenis nije ni najbolji sport.

- Volim i stolni tenis, mislim da sam u njemu i bolji od tenisa. Možda sam čak i promašio sport - nasmijao se Borna.

Ćorić je pobjedom protiv Nadala ušao i u društvo milijunaša. Valuta je kuna, ali i to odlično zvuči. Bornina priča nije poput Janowiczeve, koji je na turnirima spavao u automobilu jer nije imao novca. Ćorić je svojim tenisom već s 14 i 15 godina privukao sponzore. I financijski sam sebe gura iako mu je tek 17 godina. A koliko je jak u glavi, najbolje će ilustrirati to što je u Basel došao bez trenera s kojim se rastao nakon dvije godine i vozeći se 11 sati u automobilu s ocem Damirom.

- To je samo još jedan dokaz da se pravi šampioni rađaju - kaže Vjeran Friščić.

Ćorići ništa ne rade prije nego što za mišljenje pitaju Gorana

Borna Ćorić mnogo i često radi s Goranom Ivaniševićem. Dok je Marin Čilić u Moskvi osvajao naslov, Goran je s Bornom trenirao u Zagrebu.

- Kad se u cijeloj priči pojavio Goran Ivanišević, on je proces pretvaranja Borne iz juniora u profesionalca silno ubrzao. Tada je zapravo i moja uloga prestala - istaknuo je Friščić, bivši Fed Cup izbornik iz vremena Ive Majoli.

Drugi najvažniji dan u Borninu životu je kad se upoznao s današnjim menadžerom Lawrenceom Frankopanom. On mu je i pronašao trenera Ryana Jonesa, s kojim je Ćorić napravio veliki iskorak u karijeri, bez obzira na to što su raskinuli suradnju neposredno prije Basela. A koliku ulogu ima Goran u Borninoj karijeri, najbolje zna sam Lawrence...

- Niti jedna odluka koja je vezana uz tenis ne donese se bez da se konzultiramo s Ivaniševićem - kaže Frankopan.

Goran novi trener? Još ne, sad se brine o Čiliću, no za nekoliko godina to je vrlo izgledna opcija.

- Borna mora biti bolji i uspješniji od mene, a ja sam bio drugi na svijetu i osvojio Wimbledon - rekao je Goran Ivanišević jednom prilikom.

Kad ga se pita koji su mu uzori, Ćorić će uvijek reći Goran, Mario Ančić i Rafa Nadal. Međutim, njegova je igra sve sličnija onoj Novaka Đokovića, trenutačno prvog tenisača svijeta.

- Nisam još upoznao Novaka Đokovića. Ljudi govore da ih svojom igrom podsjećam na njega. Godi mi to, ne bih imao ništa protiv da igram kao on - rekao je Ćorić, koji će 14. studenoga napuniti 18 godina.

Uskoro će mu se želja i ispuniti. Đokovića će upoznati najkasnije u ožujku, kad naša reprezentacija u Davis Cupu gostuje kod Srbije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida