Obavijesti

Sport

Komentari 133

Čilić nakon drame u pet setova slavio protiv 90. igrača svijeta

Čilić nakon drame u pet setova slavio protiv 90. igrača svijeta
8

Marin Čilić namučio se protiv Litavca Ričardasa Berankisa u 2. kolu Wimbledona. Hrvatski tenisač pobijedio je 6-3, 4-6, 7-6, 4-6, 7-5, a u 3. kolu čeka ga John Isner

VIDEO

Tko je tu bio 9. a tko 90. tenisač svijeta nije bilo jasno tijekom većeg dijela meča. No Marin Čilić bio je 9. igrač svijeta u ključnom trenutku, u petom setu. Prvi hrvatski reket prošao je u 3. kolo Wimbledona pobjedom protiv Litavca Ričardasa Berankisa nakon drame od tri i pol sata rezultatom 6-3, 4-6, 7-6, 4-6, 7-5.

- Bilo je teško, on je pogađao odlične udarce i stvorio mi dosta problema. Na kraju je bilo dramatično u petom setu, morao sam spašavati dvije break lopte, srećom pa sam uspio - rekao je Marin Čilić, koji je igrao u najtoplijem danu u povijesti Wimbledona.

Britanski državni metereološki zavod objavio je u srijedu kako je u Wimbledonu u 15 sati izmjereno 35.7 stupnjeva Celzija, čime je oboren dosadašnji rekord od 34.6 stupnjeva izmjerenih 1976. godine

- Ovdje je vlaga niža nego u Australiji, pa je malo lakše igrati, ali svejedno je vruće i moraš pronaći energiju. No ukupno je lijepo igrati u ovakvom ugođaju, kad je sunčano u Wimbledonu. Najvažnije je piti mnogo tekućine, paziti na prehranu i odmoriti se koliko god možeš prije sljedećeg meča - rekao je hrvatski igrač.

Odličan ulazak u meč pa neobjašnjiv pad

Marin je ušao odlično u meč. Kod 2-1 uzeo je servis Litavcu i poveo 3-1. Nije hrvatski igrač ispuštao svoj servis i nakon 33 minute uzeo je prvi set sa 6-3. A onda je Marin stao. Neobjašnjivo.

Berankis je bio agresivniji, Čilić mu je prepustio konce igre, a Litavac je napravio sjajan posao kod 5-4 u drugom setu. Na Čilićev servis izborio je tri break-lopte koje su automatski značile i set. Jednu je iskoristio.

U trećem setu odlučivao je tie-break koji je Marin otvorio mini-breakom. Litavac potom uzima tri poena u nizu. Marin je kod 6-5 imao set loptu na servis Litavca. No Berankis je to lako obranio. 

Nakon toga Litavac griješi i poklanja Marinu novu set loptu, ali ovaj put na servis Hrvata. Marin je imao drugi servis, ali je konačno napao i to mu se isplatilo za 7-6 i 2-1 vodstvo u setovima.

Berankis odmah na početku četvrtog seta uzima Marinu servis. Nije se znalo tko je na terenu 9. a tko 90. igrač svijeta. Litavac je uzeo Marinu još jedan servis kod 3-1. Berankis je imao 5-2 i servis za set. Nije uspio iz prve, ali je iz druge šanse te je sa 6-4 odveo meč u peti set.

Marin je odmah na početku pritisnuo Litavca te izborio dvije break lopte. Berankis se izvukao za 1-1 u petom setu. Kod 2-2 Čilić je spasio dvije break lopte s dva asa i poveo 3-2. Kod 5-5 Berankis je imao 15-40 i šansu da odservira za meč. Prvu je spasio Marin odličnim napadom forehandom. Drugu je također spasio dobrim drugim servisom i poenom za izjednačenje. 

Uspio je hrvatski tenisač izboriti 6-5 i Litavac je servirao za ostanak u meču. Marin ga je pritisnuo, izborio dvije meč lopte i jednu realizirao za prolazak u drugo kolo. Tamo ga čeka John Isner koji je dobio Australca Ebdena u tri seta.

Wimbledon, 2. kolo:

  • Čilić - Berankis 6-3, 4-6, 7-6, 4-6, 7-5
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani