Obavijesti

Sport

Komentari 23

Ćorić prošao u 2. kolo Umaga za prvu pobjedu na ATP-touru

Ćorić prošao u 2. kolo Umaga za prvu pobjedu na ATP-touru
13

Borna Ćorić pobijedio je Francuza Rogera-Vasselina u prvom kolu ATP-turnira u Umagu. Bilo je 6-2, 6-4 za 17-godišnjeg Hrvata kojemu je to prva pobjeda na touru

VIDEO

Borna Ćorić opravdao je pozivnicu organizatora ATP-turnira u Umagu te je u drugom nastupu na istarskoj zemlji konačno došao do prve pobjede, ujedno i prve uopće na turnirima iz serije 250. Nakon sat i 37 minuta igre Ćorić je svladao Francuza Édouarda Rogera-Vasselina 6-2, 6-4.

- Napokon je došla prva pobjeda. Jako mi je drago da se to dogodilo tu gdje sam domaći. Malo sam na kraju zakomplicirao sve, ali to sam ja - rekao je Borna nakon meča u mikrofon HRT-a.

17-godišnji Zagrepčanin do ovog je tjedna bio 230. igrač svijeta, a njegov protivnik 46., no razlika od 186 mjesta nije se previše osjetila. Ćorić je uzeo prvi break već u prvom gemu na Francuzov servis te potom još jednom kod 3-1. Uz visok postotak prvog servisa (72 posto) mirno je priveo set kraju dobivši ga 6-2.

Roger-Vasselin očekivano je popravio svoju igru u drugom setu koji je bio puno izjednačeniji. No Ćorić je konstantno držao pritisak na servis te je kod 1-1 ostvario i svoj treći break za vodstvo koje nije ispuštao do kraja.

Ruka mu je zadrhtala pri servisu za meč, Francuz je imao dvije prilike za povratak, ali Hrvat je smogao snage iskoristiti treću meč-loptu za veliku pobjedu.

- Jako sam dobro servirao, onako kako nisam zadnjih godinu dana, i ostao sam tijekom cijelog meča miran i pozitivan - dodao je Ćorić te istaknuo kako je, u odnosu na prošlu godinu, sada "miran u glavi".

Prošle je godine ispao na startu umaškog turnira, baš kao i ove godine u Zagrebu i Nici, gdje je upadao preko pozivnice. Treća je bila sreća. U drugom kolu čekat će pobjednika meča između još jednog hrvatskog tenisača Ante Pavića te kvalifikanta Horacija Zeballosa koji ga je lani izbacio u prvom kolu.

ATP Umag, 1. kolo

  • Borna Ćorić (Hrvatska, poz.) - Édouard Roger-Vasselin (Francuska, 7) 6-2, 6-4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani