Obavijesti

Sport

Komentari 30

Donna ipak ostala na korak od podviga: U finalu slavila Begu

Donna ipak ostala na korak od podviga: U finalu slavila Begu
1

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić u svom prvom WTA finalu nije uspjela svladati Rumunjku Irinu-Cameliau Begu. Iskusnija tenisačica slavila je 6-4, 6-4

VIDEO

Donna Vekić u svom prvom WTA finalu u Teškentu ipak nije uspjela stići do podviga. Bolja od nje ipak je bila Rumunjka Begu koja je slavila 2-0. 

Donna je sa svega 16 godina izborila svoje prvo finale no na slavlje će ipak morati pričekati još neko vrijeme. No plasman u završnicu u Teškentu donijelo joj je važne bodove s kojima bi hrvatska tenisačica trebala sa 184. skočiti na 130 mjesto ljestvice.

Neiskustvo mlade Donne u finalu ipak je došlo na naplatu. Begu je to iskoristila u svoju korist, u prvom setu lukavom igrom zaustavila nastojanja hrvatske tenisačice. Vekić je odolijevala Rumunjki, a onda se set, pri rezultatu 3-3 prelomio u korist 84. tenisačice svijeta. Donna je izgubila servis i Begu je nakon toga lako privela set kraju rezultatom 6-4.

Servis je zadavao muke Donni i na početku drugog seta. Odmah ga je izgubila u korist Rumunjke. Usprkos lošem startu seta 16-godišnja Osječanka uspjela se vratiti u set, izjednačiti na 4-4, ali to na kraju ipak nije bilo dovoljno da bi odnijela pobjedu u drugom setu i ponovno otvorila meč. Begu je i u drugom setu slavila 6-4 i odnijela konačnu pobjedu u Teškentu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Statistika će pokazati da je Rumunjka, 87. na WTA listi, imala daleko bolji postotak prvog servisa (74%-48%). Presudilo je to što je Begu čak tri puta lomila servis našoj tenisačici, a Donna je imala samo jednu break loptu u cijelom meču (koju je iskoristila). Razlika u osvojenim poenima nije prevelika, 59-52 u korist tenisačice iz Bukurešta.

No Donna može biti itekako zadovoljna svojim nastupom. Plasmanom u finale turnira osigurala si je 'novi skok' na WTA ljestvici. Nakon ulaska u najboljih 200 tenisačica svijeta 16-godišnja Donna stigla je do 130. mjesta na rang listi.

2. SET

Već na startu drugog seta naša tenisačica izgubila je servis. Dosta se mučila, nikako nije uspijevala slomiti izvrstan servis mlade Rumunjke, što je njoj najjače oružje, no uspjela je u osmom gemu meča (3-4), izjednačila je na 4-4. Tad je popustila koncentracija, Begu je sjajno reternirala njezin servis i s još jednim brekom približila se pobjedi. Prvu meč loptu naša je tenisačica spasila forhendom na liniju, no na drugu je Rumunjka zabila beckhand winner i osvojila naslov. To je prvi WTA naslov za Begu, a naša tenisačica skupila je dosta iskustva, ali i bodova, te bi od ponedjeljka trebala biti oko 130. mjesta na WTA listi. 

Emocije su malo popustile na kraju meča, palo je i nekoliko suza, ali ne mora biti razočarana, oduševila je nastupom i nema sumnje da će uskoro napasti i sami teniski vrh. David Felgate, bivši trener Tima Henmana, otkrio ju je prije dvije godine i jamči velike stvari...

1. SET

Hrvatska 16-godišnja tenisačica izgubila je prvi set od Rumunjke 6-4. Donna je odolijevala 87. tenisačici na WTA ljestvici do rezultata 3-3, a onda je izgubila servis i meč se prelomio u korist Begu. Iskusnija Rumunjka, prošle godine dobila je nagradu od WTA Toura za najveću "nadu sezone", uglavnom je "šetala" Osječanku lijevo-desno te je strpljivo čekala na pogreške hrvatske tenisačice. Nakon dobivenog seta Begu je pozvala trenera, a čini se prema nastavku meča, nastavila je s taktikom koju su napravili uoči finala. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova