Obavijesti

Sport

Komentari 29

Jači i od ozljede leđa: Dodig i Melo u velikom finalu Mastersa

Jači i od ozljede leđa: Dodig i Melo u velikom finalu Mastersa
1

Hrvatsko-brazilska kombinacija u polufinalu parova na ATP Mastersu u Londonu pobijedila je odličnu švedsko-poljsku kombinaciju Kubot - Lindstedt 4-6, 6-4, 10-6

VIDEO

Hrvatski tenis po prvi put u povijesti ima finalista Mastersa. Za rukom je to pošlo Ivanu Dodigu koji je danas u paru s Brazilcem Marcelom Melom u polufinalu u Londonu pobijedio švedsko-poljski par Lindstedt/Kubot 4-6, 6-4,10-6.

- Moramo odigrati svoj najbolji tenis da bi ušli u finale - rekao je Dodig u najavi polufinalnog meča protiv para koji u Londonu nije znao za poraz. 

Osmi nositelji Mastersa, Kubot i Lindstedt, u svojoj su skupini A nanizali sve tri pobjede među kojima je bila i ona protiv najboljeg para svijeta, braće Bryan. Iako je Dodig to najavljivao, hrvatsko-brazilski par nije odigrao svoj najbolji meč, no i to je bilo dovoljno da uđu u finale. Iako mu je to jedna od jačih strana, Ivan nije dobro vraćao servise. Možda je razlog tome bila i ozljeda leđa o kojoj je progovorio dan prije polufinala.

- Imam problema s leđima još od Pariza. Ovdje ne treniram između mečeva, no pokušavam se nekako pokrpati - priznao je Dodig.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da uspjeh bude još veći Melo i Dodig jedini su par među osam najboljih koji ove sezone nije osvojio turnir. Uz to, jedini su par u ovogodišnjem polufinalu Mastersa bez osvojenog Grand Slam turnira.

U meč nisu krenuli dobro, loše su vraćali servise Poljaka i Šveđanina te se mučili na svojim početnim udarcima. Zasluženo su izgubili prvi set 4-6, u drugi nešto bolje ušli, no i dalje su Kubot i Lindstedt bili bliže breaku. No break rade Dodig i Melo u najboljem mogućem trenutku, za 6-4 i odlazak u treći set koji se igra u meč tie-breaku do 10.

A njega je fantastično otvorio Dodig. Najprije je servirao za 1-0, a onda odlično vratio servis Lindstedtu i hrvatsko-brazilski par poveo je 2-0. Nakon toga podebljali su prednost na 5-1, Poljak i Šveđanin približavaju se na 8-5 i činilo se da će ih do kraja pritisnuti. No tada je Ivan odigrao najbolji poen susreta za 9-5. Njihovim protivnicima tu više nije bilo povratka i Dodig i Melo mogli su početi slaviti finale Mastersa.

U drugom polufinalu igraju braća Bryan protiv Juliena Bennetaua i Edouarda Roger-Vasselina. Nadajmo se samo da će Dodigova leđa izdržati u finalu.

Tijek meča Dodig/Melo - Kubot/Lindstedt 4-6, 6-4, 10-6

PRVI SET: Meč je servisom bez većih problema otvorio Ivan Dodig. Brazilsko-hrvatska kombinacija povela je 1-0, a na isti je način uzvratio i iskusni Šveđanin Lindstedt. Svaki od tenisača držao je svoj servis do petog gema i servisa Ivana Dodiga. Švedsko-poljska kombinacija napravila je break i povela 5-4.  Lindstedt je servirao za prvi set i samo potvrdio bolju igru i dominaciju u prvom setu.

DRUGI SET: U drugom setu Lindstedt i Kubot nastavili su pritisak najprije na Dodigov, a onda i Melov servis. No Hrvat i Brazilac nekako su uspjeli zadržati svoj servis tijekom cijelog seta, a onda pri rezultatu 5-4 iskoristili priliku. U odlučujućem poenu breaknuli su poljsko-švedski par i izjednačili na 1-1 u setovima. 

TREĆI SET: U trećem setu igra se meč tie-break do 10. Otvorio ga je uspješno Ivan Dodig, a onda odlično vratio servis Lindstedtu i hrvatsko-brazilski par poveo je 2-0 s mini breakom. Nakon još dva servisa Mela, vodimo 4-1. Kubot je loše odservirao, Dodig s druge strane siguran i u sami kraj meča ušlo se sa 8-5, a onda je Dodig odigrao poen cijelog meča za 9-5. Lindstedt je imao još jedan servis, opalio je, Melo neobranjivo vratio i slavlje je počelo. No Lindstedt je pozvao 'challenge' na svoj prvi servis koji je pokazao da je bio aut. No Melo je odlično odigrao u sljedećem servisu za potvrdu finala Mastersa s 10-6.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.