Obavijesti

Sport

Komentari 68

Goranovim stopama u Moskvi: Marin Čilić do 13. ATP-naslova!

Goranovim stopama u Moskvi: Marin Čilić do 13. ATP-naslova!
8

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je ATP-turnir iz serije 250 u Moskvi. U finalu je svladao Španjolca Roberta Bautistu Aguta 6-4, 6-4 za 13. naslov u karijeri

VIDEO

Marin Čilić još je jedanput ponovio uspjeh svoga trenera Gorana Ivaniševića. Nakon osvajanja Grand Slama u New Yorku, Međugorac je, baš kao i Splićanin davne 1996., osvojio Kup Kremlja, ATP-turnir iz serije 250 u Moskvi. U finalu je pobijedio Španjolca Roberta Bautistu Aguta u dva seta; bilo je 6-4, 6-4 za Međugorca nakon sata i 23 minute igre.

- Roberto, svaka čast na dobrom tjednu, nadam se da ćeš nastaviti s ovako dobrim nastupima. Hvala i organizacijskom odboru koji je napravio sjajan turnir, ne samo na terenu, nego i izvan njega. Svi smo se osjećali jako dobro... Posebna hvala svim gledateljima, bilo je zadovoljstvo igrati ispred vas. Vjerujem da ćemo se ponovno vidjeti - rekao je Marin u kratkom intervjuu prilikom proglašenja pobjednika.

Put do naslova u meču protiv dobrog prijatelja, kako je Marin sam priznao u najavi meča, nije bio lagan. Mučio se Čilić već u svom prvom servis-gemu koji je trajao čak deset minuta. Nakon pet izjednačenja i tri obranjene break-lopte, obranio je servis i počeo pritiskati Španjolca.

Nakon što je u ranoj fazi seta raskrvario koljeno poskliznuvši se na tvrdoj moskovskoj podlozi, Bautista je počeo sve više kasniti na lopte. Ključni trenutak dogodio se kod 3-3 kada je Marin iskoristio drugu break-loptu za 4-3. No ni tada mu nije bilo lako privesti set kraju: kod servisa za set (5-4) Čilić je spašavao još tri break-lopte i sa 71 posto prvog servisa poveo 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Psihološku prednost s kraja prvog seta Marin je prenio na početak drugog i stisnuo Bautistu Aguta na prvom njegovu servis-gemu. Nije Španjolac imao šanse, Međugorac je napravio još jedan break, i to bez izgubljenog poena. Do kraja se njegov vršnjak i 16. tenisač svijeta pokušao vratiti u meč, ali Čilić je zadržao koncentraciju i priveo zahtjevan meč kraju.

Marinu je ovo 12. naslov na ATP-touru u 21. finalu (uz US Open) te četvrti ove godine. Usprkos osvajanju 250 bodova, na novoj sutrašnjoj ljestvici Međugorac neće napredovati, već će sačuvati osmo mjesto jer je razlika između njega i sedmoplasiranog Nishikorija bila veća od 300 bodova.

- Treba čestitati Marinu na svemu što je učinio ovdje i na US Openu. Želim mu uspješan nastup na završnom Mastersu u Londonu - izjavio je Bautista Agut.

ATP Moskva, finale

  • Marin Čilić (Hrvatska, 2) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 5) 6-4, 6-4
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener