Obavijesti

Sport

Komentari 3

Iva Majoli: Čim nam se vrate Ajla i Ana neće nam biti kraja

Iva Majoli: Čim nam se vrate Ajla i Ana neće nam biti kraja
1

izbornica ženske teniske reprezentacije prokomentirala je izostanak Ane Konjuh i Ajle Tomljanović s popisa za turnir Prve skupine Fed Cupa u Budimpešti

VIDEO

Šteta što u Budimpešti nećemo biti u punom sastavu, no što je tu je. Ani i Ajli svi želimo dobro zdravlje, da se što prije vrate u reprezentaciju za koju žele igrati, a onda jednog dana i ispunjenje želje da Hrvatska osvoji Fed Cup, rekla je Iva Majoli.

Tim je riječima izbornica ženske teniske reprezentacije prokomentirala izostanak dviju odličnih tenisačica s popisa za predstojeći turnir Prve skupine Fed Cupa koji će se od 3. do 9. veljače održati u Budimpešti. Na listi su Donna Vekić, Petra Martić, Tereza Mrdeža i Darija Jurak, jer su Ana Konjuh i Ajla Tomljanović za ovu priliku izostale zbog ozljede, odnosno bolesti.

- Ana će nakon Australian Opena na operaciju ruke. Znam da je to teška odluka jer nakon operacije neko vrijeme neće moći igrati, ali je očito to bilo neophodno. Nadam se da će oporavak ići prema planu i da će se vrlo brzo vratiti na igralište. Ona je sjajna djevojka, voli igrati za reprezentaciju i nedostajat će nam. Želim joj sve najbolje - rekla je Iva Majoli.

Ana Konjuh je ovog ponedjeljka, nekoliko dana nakon 16. rođendana, došla do najboljeg plasmana u karijeri, 239. mjesta na WTA listi. A vodeća Hrvatica na tom popisu je Ajla Tomljanović, na 75. mjestu, koje također neće biti u Budimpešti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U razgovoru s Ajlinim ocem Ratkom dogovorili smo se da ovaj put ne bude u sastavu. Naime, kako je lani mononukleoza opet bila aktualna odlučili su da joj se tijelo poštedi napora nakon australskih turnira te će otići u SAD i neće igrati neko vrijeme, sve do početka američke turneje. Zdravlje je najbitnije, nadam se da će njeni problemi nestati. Zaslužila je. Ajla želi igrati za reprezentaciju, i ona jedva čeka da svi budemo na okupu. Kad se to dogodi, neće nam biti kraja - rekla je Majoli.

Hrvatska će, međutim, i ovako u Budimpešti imati respektabilnu, vrlo talentiranu postavu, od koje se može očekivati dobar rezultat.

- Treba nam samo malo sreće kod izvlačenja, da sastav skupine bude po našim željama. Ekipa je mlada i kvalitetna i vjerujem da možemo napraviti dosta. Nekoliko je igračica iz 50 najboljih s WTA liste koje će doći u Budimpeštu, nekoliko će reprezentacija biti u jakom sastavu, ali možemo se nositi s njima. Bilo bi sjajno da izborimo odlazak u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II, to je naša želja, ali čeka nas težak posao - izjavila je hrvatska izbornica.

U Budimpešti će nastupiti 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine (Tunis je otpao zbog kazne), a samo dvije najuspješnije će proći u kvalifikacije za viši rang. Raspored po skupinama bit će određen izvlačenjem u Londonu 13. siječnja, a uz Hrvatsku sudionici ovog turnira bit će Austrija, Bjelorusija, Belgija, Bugarska, Velika Britanija, Mađarska, Izrael, Latvija, Luksemburg, Nizozemska, Portugal, Rumunjska, Slovenija, Turska i Ukrajina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića