Obavijesti

Sport

Komentari 42

Dodig i Melo uzeli su prvi set, braća Bryan okrenula za titulu

Dodig i Melo uzeli su prvi set, braća Bryan okrenula za titulu
10

Hrvatsko-brazilski par Ivan Dodig i Marcelo Melo poražen je u finalu završnog turnira u londonskoj O2 Areni. Američka braća Bryan slavila su 6-7 (5), 6-2, 10-7

VIDEO

Hrvatsko-brazilski par Ivan Dodig i Marcelo Melo ipak nije uspio. U finalu igre parova na ovogodišnjem izdanju završnog turnira u londonskoj O2 Areni ponovno su bolja bila braća Bob i Mike Bryan koji su Dodiga i Mela svladali i u finalu ovogodišnjeg Wimbledona. Ovaj put je američki obiteljski par slavio 6-7 (5), 6-2, 10-7

Odličan je u prvom setu bio hrvatski tenisač Ivan Dodig koji je sjajnim servisom držao svoj par. Tek u devetom gemu prvog seta izgubio je prvi bod na svom servisu. Bez breaka se ušlo u 'tie-break' u kojem su 'naši' poveli 4-0. Kod 5-2 Dodig je imao dva servisa za prvi set, no oba je izgubio. Ostala je prednost od 5-4, a zatim je Bob Bryan osvojio svoj prvi servis, no ne i drugi. Dodig i Melo imali su 6-5, set loptu na servis Brazilca, koju su i iskoristili za vodstvo 1-0 u setovima. 

U četvrtom gemu drugog seta Melo radi dvije dvostruke servis pogreške za break Amerikanaca, a kod 2-4 Dodig i Melo imali su 30-40 i dvije prilike za povratak breaka, no Amerikanci su ipak s dva boda zaredom poveli 5-2 i ubrzo izjednačili na 1-1 u setovima. 

'match tie-break' bolje su ušli Amerikanci koji odmah na početku rade 'mini break', no vraćaju to Dodig i Melo te izjednačuju na 4-4. Amerikanci potom rade dva breaka i vode 7-4, no smanjuju 'naši' prvo na 7-5 i onda rade novi break. Braća Bryan ponovno se odljepljuju na 8-6, no Dodig odličnom igrom na mreži smanjuje na 8-7. Bio je to posljednji bod za Dodiga i Mela u finalu, a braća Bryan proslavila su svoju 103. zajedničku titulu u karijeri te desetu ove sezone veselim zagrljajem na terenu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodig sjajan, Melo indisponiran

- Pobijedili su nas i u Wimbledonu. Nadam se da je ovo zadnji put. Molim vas, dečki - rekao je uz 'kiseli' smiješak Marcelo Melo nakon susreta te se zahvalio publici i svom partneru Ivanu Dodigu na fantastičnom tjednu u Londonu. 

- Hvala publici na prekrasnom turniru. Nažalost, završavamo godinu bez titule. Igrali smo četiri finala na velikim natjecanjima, ali bit će, nadam se, još prilika za nas. Hvala i mojoj obitelji te svim hrvatskim navijačima koji su nas podržavali u dvorani i preko TV ekrana - rekao je Dodig koji je odigrao fantastičan meč, no nažalost po njega na istoj razini nije bio i njegov brazilski partner. 

Priznanje poraženima uputili su i pobjednici. 

- Stvarno ste odlični momci i odlični igrači. Nadam se da ćemo se sresti u još nekoliko finala - rekao je Mike Bryan prema Dodigu i Melu iza kojih je još jedan fantastičan turnir, ali ponovno bez naslova pobjednika. 

TIJEK MEČA:

TREĆI SET:

>>> Izjednačeno je i napeto u 'match tie-breaku' u kojem su prvo Amerikanci napravili 'mini tie-break', ali izjednačili su 'naši' i došli do 4-4. Amerikanci rade dva breaka i vode 7-4, ali smanjili su Dodig i Melo na 7-5 i onda napravili novi break. Braća Bryan vode 7-6 pa 8-6, ali smanjuje Dodig odličnom igrom na mreži. 8-7 je za Amerikance, 9-7... Meč lopta za Amerikance. Melo je jedan lob poslao izvan granica igrališta, a braća Bryan kleknula su na pod i započela slavlje. 

DRUGI SET:

>>> Loše je Melo servirao još jednom i braća Bryan osvojila su drugi set te izjednačila rezultat u finalu. 

>>> Uzeli su 'naši' napokon servis i smanjili na 2-4, zatim došli do 30-40 i dvije break prilike, no Amerikanci su ipak s dva boda zaredom poveli 5-2 u Londonu. 

>>> Prvi break u cijelom dvoboju ipak odlazi na američku stranu. Loše je servirao Brazilac koji je napravio čak dvije dvostruke servis pogreške. Braća Bryan povela su 3-1, a onda i zadržala svoj servis za 4-1 u Londonu. 

>>> Ponovno se nastavlja igra 'gem za gem'. Bez breaka rezultat je 1-1. Amerikanci ponovno osvajaju svoj servis i vode 2-1. 

PRVI SET:

>>> Poveli su 'naši' 4-0, zatim 5-2. Dodig ima dva servisa za prvi set, no oba je izgubio. Ostala je prednost od 5-4. Bob Bryan osvojio je svoj prvi servis, ali ne i drugi. Dodig i Melo imaju 6-5, set loptu na servis Brazilca i uspijevaju povesti u finalu 1-0 u setovima. Sjajna igra Dodiga i Mela donijela im je prvi set. 

>>> Dodig i Melo osigurali su tie-break, a Amerikanci ponovili istu stvar na suprotnoj strani. Gledat ćemo odlučujuću igru

>>> Uspio je američki obiteljski par uzeti i prvi bod na servis Dodiga, no to je sve što su 'dobili'. Hrvatsko-brazilski par vodi 5-4. Nastavlja se igra 'gem za gem'. 5-5 je u Londonu. 

>>> Loše su 'naši' otvorili sedmi gem, a Amerikanci to sjajno iskoristili i imali 0-40, no onda je proradio i Marcelo Melo te su naši osvojili četiri boda zaredom za 4-3. Braća Bryan zadržala su koncentraciju i uspjela izjednačiti. 4-4 je u Londonu. 

>>> Ponovno je sjajno servirao Dodig. Bez izgubljenog boda Ivan I Marcelo poveli su 3-2. Hrvatsko-brazilski par na svom je servisu do sada izgubio tek jedan bod. Odličnih par poteza Dodiga ipak nije bilo dovoljno, Amerikanci su izjednačili na 3-3. 

>>> Dodig je vrlo raspoložen na početku meča. Hrvat i Brazilac poveli su 2-1, no Mike Bryan je odlično servirao za 2-2. 

>>> Ivan Dodig uspješno je osvojio svoj servis. Hrvatsko-brazilski par poveo je 1-0. Na servis Boba Bryana Dodig je reternirao na 'odlučujućem bodu', ali loptica se od ruba mrežice vratila u njegovo polje... 1-1 je u Londonu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida