Obavijesti

Sport

Komentari 93

Ivin 'dvostruki udarac' podigao prašinu: 'Pročitajte si pravila'

Ivin 'dvostruki udarac' podigao prašinu: 'Pročitajte si pravila'
3

Ivo Karlović na set loptu Joe-Wilfrieda Tsonge odigrao je sumnjiv 'dvostruki udarac'. Brzo su se pojavili komentari da je Ivo varalica, no Div kaže da je to bio jedan pokret

VIDEO

Ivo Karlović pobijedio je u trećem kolu Jo-Wilfrieda Tsongu 7-6, 4-6, 7-6, 7-6 i tako postao najstariji tenisač u osmini finala Wimbledona od Nikole Pilića 1976. godine.

No, umjesto o fantastičnom uspjehu 36-godišnjeg Ive, britanski mediji prostor posvećen Wimbledonu ispunili su prozivanjem Karlovića varalicom. Naime, na Tsonginoj set lopti u četvrtom setu Ivo je na mreži odigrao sumnjiv poen. Tsonga je opalio sjajan forhend, a Ivo neobranjivo vratio na samoj mreži i spasio set te kasnije pobijedio. No usporena snimka pokazala je da je Ivo imao dva dodira s lopticom i napadi su ubrzo počeli.

- Da, bila su dva dodira loptice i reketa, no bio je to jedan pokret ruke. Dakle, dopušteno je - rekao je Ivo nakon meča, a na Twitteru komentirao:

- Svima onima koji sumnjaju poručujem da pročitaju pravila i pogledaju video (ne usporenu snimku).

A pravilo 24, stavak f kaže: 'Igrač gubi poen ako reketom namjerno dodirne lopticu više od jednog puta'.

I tu svaka priča o Karloviću varalici slobodno može stati. Ivo sigurno nije namjerno odigrao, a na njegovu je stranu stao čak i Tsonga.

- Je li trebao priznati? Ne! U tom slučaju ne bi nam trebali suci. Njihov je posao da to vide. Ni ja nisam mogao ništa učiniti čak i da sam odmah to primijetio.

No podlogu napada Britanaca na Dr. Ivu možemo potražiti i u idućem protivniku Diva sa Šalate. Naravno, radi se o teniskom ponosu Velike Britanije, Andyju Murrayu. Englezi se strašno boje Ivina servisa te ga nazivaju 'jednim od najboljih servera u povijesti' što potkrepljuju sa 136 aseva na turniru do sada.

- Ako ću servirati kao do sada, imat ću priliku za pobjedu. Naravno, uspijem li ubaciti ovoliko aseva, bit će još lakše - kaže Karlović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu