Obavijesti

Sport

Komentari 46

Ivo Karlović izborio treće kolo, Dustin Brown izbacio Nadala!

Ivo Karlović izborio treće kolo, Dustin Brown izbacio Nadala!
2

Div sa Šalate nastavlja gaziti i s 36 godina na leđima. U drugom kolu Wimbledona nakon dva i pol sata igre pobijedio je Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova u 5 setova

VIDEO

Treća sreća za Ivu Karlovića. Nakon dva poraza od Aleksandra Dolgopolova u dosadašnja dva odigrana meča, Div sa Šalate srušio je Ukrajinca u drugom kolu Wimbledona. Bilo je 5-7, 6-3, 6-4, 7-6(4), 13-11 za tri sata i 26 minuta igre. Meč je završio u 21 sat i 48 minuta po hrvatskom vremenu.

Izjednačen i iscrpljujuć meč odigrali su Dolgopolov i Karlović. Sve do 5-5 u prvom setu nije bilo breaka, a onda je Dolgopolov iskoristio prvu break-loptu i kasnije je potvrdio za vodstvo u setovima. Ivo je brzo odgovorio. Na startu drugog seta osvojio je protivnički servis bez izgubljenog poena i izjednačio meč sa 6-3.

Držao je Karlović visoku razinu prvog servisa, gotovo da nije gubio poene na svom udarcu ni u trećem setu. Kod 4-4 napao je Dolgopolova i iskoristio petu break-loptu za 6-4. Pobjeda mu je bila na dlanu nakon novog oduzetog servisa početkom četvrtog seta, ali nije izdržao pritisak. Dolgopolov se vratio na 4-4 i poslije u tie-breaku izborio peti set.

Dolgopolov i Karlović čekali su na trenutak dekoncentracije i iscrpljenosti u petom setu u sumrak wimbledonske večeri. Ukrajinac je prvi popustio kod Karlovićeva vodstva 10-9. Imao je Ivo dvije meč-lopte, ali čudesno se izvlačio Aleksandr. Ivo je nastavio igrati koncentrirano na svom servisu i pritiskati Dolgopolova, što se isplatilo dva servis-gema poslije. Treća meč-lopta bila je sretna u trećem meču protiv Ukrajinca. Ivo je bio brži od mraka, a nagrada će mu biti meč protiv Joa-Wilfrieda Tsonge, 13. nositelja, koji je pobijedio Španjolca Alberta Ramosa 6-3, 6-4, 6-4.

Ženski hrvatski par Darija Jurak i Ana Konjuh oprostile su se od Wimbledona u prvom kolu. Nakon sata i 15 minuta igre svladale su ih pete nositeljice, Amerikanke Kops-Jones i Spears 6-3, 6-4.

Reuters/PIXSELL

Kvalifikant izbacio Rafaela Nadala!

Priča dana u Wimbledonu ispadanje je dvostrukog osvajača All England Cluba Rafaela Nadala. Deseti nositelj pao je u četiri seta od jamajčansko-njemačkog tenisača Dustina Browna. Kvalifikant, inače 102. tenisač svijeta, pobijedio je Španjolca 7-5, 3-6, 6-4, 6-4.

Nadal je četvrti put u posljednje četiri godine ispao prije četvrtfinala Wimbledona, četvrti put od igrača izvan prvih 100.

- Protiv njega morate igrati najbolji tenis. Imam sreće što sam protiv njega igrao dvaput na travi, mojoj najdražoj podlozi. Moja igra ostavlja njega bez ritma - kazao je Brown.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače