Obavijesti

Sport

Komentari 94

Serija grešaka koštala Čilića: Želja je bila, ali servis nije išao

Serija grešaka koštala Čilića: Želja je bila, ali servis nije išao
20

U finalu umaškog teniskog turnira igrat će Španjolac Tommy Robredo koji je dobio neprepoznatljivog Marina Čilića te Urugvajac Pablo Cuevas, bolji od Fabija Fogninija

VIDEO

Marin Čilić nije uspio izboriti treće finale ATP-turnira u Umagu. Nakon brojnih odgađanja polufinalnih mečeva, najbolji hrvatski tenisač nije se snašao u meču protiv drugog nositelja, Španjolca Tommyja Robreda te je izgubio u dva seta, 7-6(10), 6-3 nakon sat i 44 minute igre.

Međugorac je dobro krenuo u meč i držao pritisak na protivnikov servis. Tako je iskoristio drugu break-loptu kod rezultata 4-3 i servirao za set, imao i 40-15 na svom servisu. No od tog trenutka u Marinovu se igru uvukla neobjašnjiva nervoza. Izgubio je gem, potom i set nakon iscrpljujućeg tie-breaka gdje je propustio 6-3 i čak pet set-lopti.

- Mislim da sam dosta dobro kotirao na terenu, igrao sam stvarno jako dobro i žalim za tim mnogobrojnim set-loptama, nisam uspio zatvoriti set. Ipak, na domaćem terenu htio sam pobijediti, bila je velika želja, ali servis nije funkcionirao u pravo vrijeme da si omogućim nekoliko slobodnih poena. Robredo je takav igrač, vrlo iskusan i iskoristio je svoje šanse - rekao je Čilić nakon meča pa prokomentirao gubitak čak sedam set-lopti:

Tih prvih nekoliko otišlo je dosta brzo. Malo sam požurio na 5-3, a u tie-breaku sam čak bio vrlo koncentriran kod 6-3. Razmišljao sam da moram gristi svaki poen i ne dati mu nijednu šansu da lagano dobije poen. Onda sam na 6-5 napravio duplu grešku i već od 6-6 svaki poen je bio bitan. Jednostavno nije došao pravi servis ili pravi poen u pravo vrijeme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U drugom setu Čilić više nije mogao držati korak, izgubio je prvi servis-gem i potpuno potonuo, pa je Robredo dobio priliku braniti prošlogodišnji umaški naslov. Statistički podatak koji dovoljno govori koliko je Marin bio dekoncentriran 36 je neprisiljenih pogrešaka, zbog kojih je u jednom trenutku i razbio reket, no ni to mu nije bilo dovoljno da okrene meč.

Robredo će u finalu od 20 sati igrati protiv Pabla Cuevasa, Urugvajca koji je iznenadio prvog nositelja Fabija Fogninija 6-3, 6-4 za samo 64 minute igre i tako nastavio niz pobjeda u Umagu na sedam mečeva koji traje još od kvalifikacija.

Čilića očekuje nekoliko dana odmora pa potom američka turneja na turnirima iz serije Masters.

- Igram u Torontu i Cincinnatiju, na dva velika turnira. Uzet ću tjedan odmora prije US Opena i onda na Grand Slam za kraj sezone. Igrao sam u Australiji drugo kolo, u Parizu treće, u Wimbledonu četvrtfinale i nadam se da će to ići tim tempom naprijed. Igram dobro, šteta što nisam ovdje otišao dalje, ali mislim da mogu izvući nekoliko pozitivnih stvari i da s nekoliko jako dobrih mečeva na turnirima iz serije Masters mogu ostvariti dobre rezultate - zaključio je Marin.

ATP Umag, polufinale

  • Tommy Robredo (Španjolska, 2) - Marin Čilić (Hrvatska, 3) 7-6(10), 6-3
  • Pablo Cuevas (Urugvaj, kval.) - Fabio Fognini (Italija, 1) 6-3, 6-4
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru