Obavijesti

Sport

Komentari 31

Marin Čilić izborio drugo kolo Wimbledona: Slijedi Litavac...

Marin Čilić izborio drugo kolo Wimbledona: Slijedi Litavac...
7

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nakon nešto manje od dva sata igre plasirao se u drugo kolo Wimbledona. Međugorac je pobijedio Japanca Moriyu 6-3, 6-2, 7-6(4)

VIDEO

Želim otvoriti Wimbledon dobrim mečom i dobrom formom, tako da će biti puna koncentracija od prvog poena, rekao je najbolji hrvatski tenisač i deveti nositelj londonskog Grand Slama Marin Čilić uoči početka turnira.

Želja mu se i ostvarila. Japanskom kvalifikantu Hirokiju Moriyi Međugorčanin nije prepustio ni set. Za sat i 55 minuta igre deveti nositelj svladao je 174. tenisača svijeta 6-3, 6-2, 7-6(4).

Jedan break u prvom i dva u drugom setu bili su dovoljni osvajaču US Opena da povede laganih 2-0 u setovima nakon točno sat vremena igre. Već na startu trećeg seta poveo je 2-0 i činilo se kako će rutinski privesti meč kraju.

Ipak, uvukla se nervoza u Marinovu igru i izgubio je servis za 3-3. Moriya je pri Marinovu servisu kod 5-4 bio dva poena daleko od seta, ali nije uspio iznenaditi. U tie-breaku Marin je bio koncentriraniji i priveo meč kraju u tri seta. Ipalio je Marin 14 asova, imao solidnih 66 posto prvog servisa i 38 izravnih poena, no može ga brinuti čak 26 neprisiljenih pogrešaka.

Marin će u drugom kolu igrati protiv Litavca Ričardasa Berankisa, 90. tenisača svijeta, kojemu je Austrijanac Andreas Haider-Maurer predao meč zbog ozljede pri gubitku 6-2, 5-2 u drugom setu. Čilić i Berankis dosad nisu igrali međusobno, a Litavac je zadnju pobjedu u glavnom ždrijebu nekog ATP-turnira ostvario još u Zagrebu početkom godine.

Ostali hrvatski predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji na teren će u utorak. Ivo Karlović kao 23. nositelj igra protiv Šveđanina Eliasa Ymera (133.), a Borna Ćorić protiv Ukrajinca Sergija Stahovskog (49.).

Od tenisačica, pobjednica turnira u Nottinghamu Ana Konjuh na startu ima za protivnicu 25. nositeljicu Alizé Cornet, dok Mirjana Lučić-Baroni ide na Kazahstanku Jaroslavu Švedovu, 77. igračicu svijeta.

Wimbledon, tenisači, 1. kolo:

  • Marin Čilić (Hrvatska, 9) - Hiroki Moriya (Japan, kval.) 6-3, 6-2, 7-6 (7-4)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka