Obavijesti

Sport

Komentari 91

Umag nakon 22 godine dobio hrvatskog prvaka: Čilić slavio!

Umag nakon 22 godine dobio hrvatskog prvaka: Čilić slavio!
15

Čak 22 godine čekalo se hrvatskog tenisača da podigne pehar ATP-a u Umagu. Nasljednik Gorana Prpića je Marin Čilić, koji je lako svladao Granollersa 6-4, 6-2

VIDEO

Opasan je. Jako taktizira. On je poput one životinje kemeleona, prilagođava se. Igra neugodno, gura loptu i njegova je odlika da je jako uporan, rekao je Marin Čilić u najavi 23. ATP Vegeta Croatian Open u Umagu protiv Marcela Granollersa.

No španjolski tenisač mogao se jedino prilagoditi uvjerljivom porazu. Prvi hrvatski reket lakoćom je pomeo Granollersa za sat i 32 minute te postao prvi hrvatski pobjednik umaškog turnira nakon 22 godine!

Međugorac je uvjerljivim slavljem 6-4, 6-2 postao nasljednik Gorana Prpića, koji je davne 1990. bio posljednji hrvatski osvajač svladavši u finalu Gorana Ivaniševića u tri seta.

Čilić je tako ispravio 'nepravdu' od prošle godine kad je u finalu izgubio od Alexandra Dolgopolova razveselivši ovoga puta mnogobrojnu hrvatsku publiku. Hrvatskom tenisaču ovo je drugi naslov ove godine, a prvi 'pravi' jer je prije mjesec dana ATP London osvojio na bizaran način kad je David Nalbandian suspendiran zbog udaranja linijskog suca. Slavljem u Umagu osvojio je ukupno osmi naslov u karijeri. Zanimljivo je reći da je Međugorac pobjedom u Umagu osvojio naslove za sve četiri podloge (zemlja, trava,tepih i tvrda podloga).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio je ovo poseban tjedan, igrao sam sjajan tenis. Isprao sam gorak okus od prošle godine. Hvala što ste došli danas i bodrili me. Zamolio bih vas za jedan pljesak za moj tim, koji me bodrio cijelo vrijeme. Velike čestitke sjajnom turniru i organizatorima. Nadam se da ću opet doći sljedeće godine - rekao je Čilić u govoru nakon meča.

Bio je to šesti međusobni ogled dvojice tenisača i peta Čilićeva pobjeda.

Sam meč bio je 'jednosmjerna ulica' za Čilića iako se dobrim dijelom prvog seta nije tako činilo. U  trećem gemu Čilić je izgubio svoj servis, a prednost od breaka držao je do 4-3 kad je Marin nanizao tri gema zaredom osvojivši prvi set 6-4. Španjolac se u drugom setu potpuno slomio, a Čilić je osvojio devet gemova zaredom do 5-0. Protivniku je prepustio dva gema završivši meč sa 6-2 u drugom setu.

Finale 23. ATP Vegeta Croatia Open Umag

Marin Čilić  - Marcel Granollers 6-4, 6-2

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...