Obavijesti

Sport

Komentari 38

Na 'šljaci' im sve 'šljaka': Ćorić i Konjuh u drugom kolu Pariza

Na 'šljaci' im sve 'šljaka': Ćorić i Konjuh u drugom kolu Pariza
1

Prvi put u njihovim mladim karijerama Ana Konjuh i Borna Ćorić zaigrali su u 1. kolu seniorskog Roland Garrosa i odmah pobijedili; Konjuh Gasparjan, Ćorić Querreyja

VIDEO

Nakon ispadanja Ivana Dodiga od Čeha Radeka Štěpáneka, dvoje hrvatskih tinejdžerskih zvijezda Ana Konjuh i Borna Ćorić uspješno su odradili prvo kolo Roland Garrosa i prošli dalje u debiju na glavnom turniru pariškog Grand Slama.

Konjuh je vrlo dojmljivom i sigurnom predstavom za samo 64 minute igre svladala rusku kvalifikanticu armenskog porijekla Margaritu Gasparjan 6-1, 6-4. Ana je u prvom setu čak triput oduzela servis protivnici, a jednom ga je i izgubila, no nije dovela u pitanje osvajanje seta.

U drugom su i jedna i druga puno griješile; Gasparjan je još triput izgubila servis, a Konjuh dvaput, no 17-godišnja Dubrovkinja uspjela je pobjednički završiti meč u dva seta. Sljedeća joj je protivnica Rumunjka Irina Camelia, 30. nositeljica, koja je izbacila Amerikanku Bethanie Mattek-Sands 6-4, 7-6.

Borna Ćorić slavljenički je zaključio dug i iscrpljujuć meč protiv Amerikanca Sama Querreyja u četiri seta. Bilo je 7-6 (10-8), 6-3, 0-6, 6-3 za 18-godišnjeg Zagrepčanina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi set pokazao se ključnim u cijelom meču. Breaka nije bilo, a Borna je fantastično otvorio tie-break povevši 5-1. Neobjašnjivo je potom gubio koncentraciju i pustio Amerikancu pet poena u nizu te dvije set-lopte, no Ćorić se izvukao i naposljetku uzeo prvi set 10-8.

Ćorić je nastavio s dobrom igrom i u drugom setu dvaput oduzevši servis protivniku. Ipak, problemi su nastali u trećem setu u kojem je Querrey digao agresivnost, a Borna se mučio s grčevima pa je zatražio i medicinski time-out. Set je uvjerljivo otišao na Amerikančevu stranu, ali u četvrtom setu Ćorić se psihološki i igrački vratio dobroj igri s početka meča i ključnim breakom u završnici seta došao do pobjede.

U drugom kolu Borna će igrati protiv 18. nositelja, Španjolca Tommyja Robreda, koji je izbacio sretnog gubitnika Andreja Golubjeva iz Kazahstana 3-6, 6-1, 7-5, 6-3. Marin Čilić svoj meč prvog kola igra u utorak u 11 sati na terenu broj 2, a protivnik mu je Nizozemac Robin Haase.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu