Obavijesti

Sport

Komentari 40

Najbogatiji u povijesti: Federer i Đoković u lovu na 100 mil. $

Najbogatiji u povijesti: Federer i Đoković u lovu na 100 mil. $
6

Federer i Đoković u utrci su tko će prvi u povijesti od nagrada na turnirima zaraditi više od 100 milijuna dolara. Naš najbolji tenisač Goran Ivanišević stao je na 19,9 mil.

VIDEO

Ivan Ljubičić nakon samo mjesec dana treniranja Rogera Federera može ući u povijest. Švicarac bi osvajanjem Australian Opena zaradio više od 100 milijuna dolara u karijeri. Nikome to nije uspjelo, a za vrat mu puše samo Novak Đoković .

Federer (34) u karijeri je zaradio 97,3 milijuna dolara, a šest godina mlađi Đoković 94.

POGLEDAJTE VIDEO: Milijuni na računima tenisača

Pokretanje videa...

24sata Video 00:08

Švicarac ima bolju startnu poziciju u trci na “stotku” i dovoljno mu je da u Australiji uzme svoj 18. Grand Slam naslov i financijsku nagradu od 3,85 milijuna dolara da prijeđe magičnu granicu od sto milijuna dolara zarade . U tenis svake godine ulazi sve više novca, pa su velikani iz prošlosti prilično u zaostatku. Ne tako davno najveća zvijezda svjetskog tenisa bio je Pete Sampras . On je od turnira prije umirovljenja zaradio “samo” 43 milijuna dolara. John McEnroe , sedmerosturki osvajač Grand Slama iz prve polovice ‘80-ih, uzeo je tek 12,5 milijuna dolara.

Od naših tenisača Goran Ivanišević je još vodeći. Osvajač Wimbledona iz 2001. i nekadašnji drugi tenisač svijeta zaustavio se na gotovo 20 milijuna dolara zarade. Marinu Čilić u bježi za šest milijuna, no Međugorac bi ga do kraja svoje karijere trebao dostići ako ostane u vrhu svjetskog tenisa.

Federer je od Đokovića u prednosti i po zaradi od sponzora. Švicarac je, prema Forbesovoj listi najbogatijih sportaša, na petome mjestu zahvaljujući ponajviše sponzorskim ugovorima vrijednim čak 58 milijuna dolara. Đoković je, reklamirajući proizvode raznih tvrtki, zaradio 31 milijun dolara. Na Forbesovoj ljestvici zauzima ukupno 13. mjesto. Serena Williams, za usporedbu, u karijeri je osvojila 74 milijuna dolara.

  • 97 milijuna dolara prihod je Rogera Federera. U karijeri je osvojio 88 turnira, od toga 17 Grand Slamova
  • 94 milijuna dolara zaradio je Novak Đoković. Prošle sezone odigrao je 88 mečeva i slavio 82 puta

Zarade Hrvata u milijunima dolara

  1. Goran Ivanišević 19,9
  2. Marin Čilić 13,5
  3. Ivan Ljubičić 10,1
  4. Ivo Karlović 6,8
  5. Ivan Dodig 4,8
  6. Mario Ančić 4,1
  7. Borna Ćorić 0,9
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu