Obavijesti

Sport

Komentari 22

Naše talentirane igračice: Ana juri naprijed, a Donna se gubi

Naše talentirane igračice: Ana juri naprijed, a Donna se gubi
9

LEŽI JOJ TRAVA Prošli tjedan Ana Konjuh dobila je svih 5 mečeva u Nottinghamu, dok je Donna Vekić u zadnjih godinu dana dobila svega osam mečeva ukupno...

VIDEO

Ana je puno bolja na brzim podlogama, a trava je za nju otkriće jer je u životu igrala malo mečeva na njoj. Pokazuje da joj ta podloga odgovara i da bi u budućnosti na njoj mogla imati velike rezultate, rekao je Nikola Pilić.

Naš proslavljeni trener i bivši tenisač uvjeren je da Konjuh, uz malo sreće u ždrijebu, već ove godine može vrlo daleko u Wimbledonu, koji počinje već za desetak dana. Lani je iz kvalifikacija došla do 3. kola nanizavši pet pobjeda.

- I lani je pokazala da dosta dobro igra na travi. Ako ne naleti već u prvim kolima na neku od najboljih svjetskih igračica, to bi bilo sjajno - dodao je Pilić, koji smatra da i nju i Donnu Vekić u karijeri očekuju puno veće stvari na brzim podlogama, poput betona i trave, nego na zemlji, iako su na zemljanoj podlozi igrački odrastale.

- Titula u Nottinghamu je velika stvar za nju i njezino samopouzdanje, ali i za naš ženski tenis.

Prije nešto više od godinu dana sličan scenarij vidjeli smo u slučaju Donne Vekić, koja je još bila maloljetna (17 godina i devet i pol mjeseci) kad je osvojila svoj prvi WTA naslov karijere. Ana je još mlađa (17 godina i pet i pol mjeseci). Međutim, u Donninoj karijeri uslijedio je dramatičan pad. Od tada je dobila samo osam mečeva u glavnom ždrijebu raznih WTA turnira, tri više nego Konjuh u - prošlom tjednu.

- Mladim sportašima često se previše komplimentira. Treba to raditi, ali samo do određene razine. Moraju znati da trebaju još puno raditi. Vidio sam takvih slučajeva puno i kod Engleza i kod Nijemaca - ustvrdio je Pilić.

Željko Krajan kaže ne treba uspoređivati Anin i Donnin put.

- Teško je suditi, tu su faktori ozljede, promjene trenera... Evo, Donna je radila s Ivom Majoli, pa s Johnom Evertom, sad čujem da je opet s Ivom Majoli... Mislim da si odgovaraju i da će to biti uspješna suradnja. Ali stvar je pojedinca kako se nosi s pritiskom. Čini mi se da na Anu manje utječe, ali i za Donnu ima dovoljno vremena da se preporodi. Žene su emotivnije i često dođe do krize u seniorskoj konkurenciji kad ne pobjeđuju onoliko koliko su navikle u juniorskoj - rekao je Krajan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani