Obavijesti

Sport

Komentari 272

Đoković je otpuhao Murraya u završnici: Peti Australian Open

Đoković je otpuhao Murraya u završnici: Peti Australian Open
20

Andy Murray držao se dva seta u egalu s Novakom Đokovićem, ali nije uspio spriječiti Srbina da dođe do petog Australian Opena. Bilo je 7-6, 6-7, 6-3, 6-0...

VIDEO

Novak Đoković osvojio je peti naslov na Australian Openu. Najbolji tenisač svijeta svladao je Škota Andyja Murraya koji je već četvrti put zapeo u finalu Melbournea. Bilo je 7-6, 6-7, 6-3, 6-0 za Srbina nakon više od tri i pol sata igre.

Od 1968. i početka ere u kojoj su profesionalci imali pravo nastupati na ovom Grand Slamu, nitko nikad u muškoj konkurenciji nije osvojio više od četiri naslova. Prije Đokovića to je pošlo za rukom još samo Royu Emersonu (šest titula).

- Želim čestitati Andyju na sjajnom turniru. Velik si natjecatelj i hvala ti puno. Želim ti i divno vjenčanje s obzirom da su pale zaruke. Hvala mom timu koji je sa mnom i u dobru i u zlu. Oni su podredili svoj život onome što ja radim. Posebno hvala mojoj obitelji, volim vas sve - rekao je Srbin na dodjeli pehara.

Fantastičan tenis igrali su Srbin i Škot u finalu. Đoković je prvi napravio break u meču i vodio 4-1, ali se Murray ekspresno vratio. Novak je odgovorio re-breakom za 5-3 i servis za set, ali nije izdržao pritisak. Set je otišao u tie-break koji je Đoković dobio 7-5.

U prvom setu malu frku na terenu stvorila je jedna gledateljica koja je upala na teren, a na tribinama je dio navijača razvio transparent "Australian Open za izbjeglice". Osiguranje je brzo reagiralo i zaštitilo igrače, a djevojka je uhvaćena.

Izjednačeno je bilo i u drugom setu u kojem je Murray puno više izlazio na mrežu i popravio iskorištenost prvog servisa. Poveo je Škot 2-0, ali je potom dvaput zaredom izgubio servis i doveo se na rub velikog zaostatka. Ipak, vratio se na 4-4, propustio set-loptu na Đokovićevu servisu, ali osvojio set u novom tie-breaku.

Na krilima dobre igre Murray je krenuo jako u trećem setu i odmah oduzeo servis Srbinu, ali Novak se brzo vratio na 2-2, potom i kod 4-3 napravio ključan break koji ovaj put nije ispustio i poveo 2-1, a posljednji je bio potpuno jednosmjerna ulica, 6-0 za Novaka.

- Čestitam Novaku na sjajnom rezultatu. Dobar posao, majstore. Iskreno se nadam da ću biti dovoljno dobar da na nekim od sljedećih Grand Slamova ovdje i osvojim titulu. Prošla godina bila je zaista teška, ali sam nekako sada bliži nekom velikom trofeju nego što je to bilo prije nekoliko mjeseci. Trudit ću se da dođem i sljedeće godine - rekao je Murray.

Vječna ljestvica osvajača Grand Slamova:

  1. Roger Federer - 17
  2. Pete Sampras, Rafael Nadal - 14
  3. Björn Borg - 11
  4. Jimmy Connors, Ivan Lendl, Andre Agassi, Novak Đoković - 8
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu