Obavijesti

Sport

Komentari 140

Ratko Tomljanović: Australci su nam ponudili sjajne uvjete

Ratko Tomljanović: Australci su nam ponudili sjajne uvjete
6

Ajla je dobila boravište u Australiji i u postupku je dobivanja australske putovnice. Čim je dobije moći će nastupati za Australiju, rekao je Ratko, otac Ajle Tomljanović

VIDEO

Ajla Tomljanović (21) dobila je boravište u Australiji. Uskoro će dobiti putovnicu i nastupati pod australskom zastavom. Vijest je to koju je potvrdio australski teniski savez, a sad je potvrda došla i od oca hrvatske tenisačice, Ratka Tomljanovića.

U razgovoru za HRT, Ratko je objasnio zašto je Ajla odlučila nastupati za Australiju. 

- Ajla je dobila boravište u Australiji i u postupku je dobivanja australske putovnice. Čim je dobije moći će nastupati za Australiju. Malo mi je smiješno kako je Ajla u zadnja tri, četiri dana napunila novinske stupce kao da se piše o Ronaldu. Zadnjih 10 godina nitko nas nije pitao gdje smo, kako smo. Sve što je Ajla napravila, napravila je sama - rekao je Ratko Tomljanović u ekskluzivnom razgovoru za HRT.

Ajla je najbolje rangirana hrvatska igračica, trenutačno 56. igračica svijeta. Uvjeti koje su joj ponudili iz australskog teniskog saveza bili su sjajni i Ajla nije dugo razmišljala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vrlo je jednostavno. Ajla je došla do jednog nivoa, a da bi došla do sljedećeg, treba stvoriti ekipu oko nje i osigurati uvjete. Australija je tu uskočila s izvrsnim uvjetima - kaže otac hrvatske tenisačice i bivši rukometaš, objasnivši kako je došla ponuda.

- Pokušao sam napraviti sve da Ajla ima sjajne uvjete. Kad se pojavila mogućnost prelaska pod australsku zastavu, podržali smo je i nije mi nimalo žao. Ajla je mogla tražiti američko državljanstvo, ali ovo se dogodilo spontano. Australci su pokazali interes i tako je krenulo - kazao je Ratko i dodao kako ništa ne zamjera HTS-u.

- Ovo nije zbog hrvatskog teniskog saveza niti smo to napravili zbog nečega u hrvatskom tenisu. Jednostavno, Australci su ponudili sjajne uvjete za Ajlu, a to nam je najbitnije. Nemamo nikakve zamjerke prema HTS-u. Jesu li oni mogli napraviti više za Ajlu, to sad nije bitno. Također, ovaj odlazak nema veze s Fed Cupom niti s izbornicom Ivom Majoli - rekao je za kraj Ratko Tomljanović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov