Obavijesti

Sport

Komentari 3

Tip dana: Donna Vekić na travnatoj podlozi impresionira

Tip dana: Donna Vekić na travnatoj podlozi impresionira
1

Sanchez je mogla i ranije završiti meč protiv Van Uytvanck da je imala bolju konverziju break lopti. S druge strane, Vekić je očitala tenisku lekciju Radwanskoj

VIDEO

Iako je prije meča malu prednost imala Van Uytvanck zbog servisa, već se nakon par uvodnih gemova vidjelo da ona nema svoj dan i da joj ništa ne polazi za rukom. Sanchez je pak dosta izlazila na mrežu i na taj način spriječila protivnicu da uhvati ritam udaraca.

Za pobjedu joj je bio potreban sat i 42 minute. Drugi je set osvojila u stilu kako je gubila 0-3 prije nego što je sa šest uzastopnih gemova okončala meč. Istina, nije se uopće trebala dovesti u tu situaciju da je samo malo bolje koristila break loptice(4/18).

Amerikanka je osvojila 75% poena iza 65% ubačenog prvog servisa što su odlične brojke. Ipak, isto se ne može reći i za igru u kojoj je dosta "ograničena". Dosta je puta izašla na mrežu u pravom trenutku i na taj način osvojila poen dok se u izmjenama s osnovne linije i nije pokazala.

S druge strane, Donna Vekić je po prvi put uspjela pobijediti Urszulu Radwansku. Ne samo to, pobijedila je Poljakinju na njenoj omiljenoj podlozi što je zaista vrijedno svake pohvale. Početak nije dao to naslutiti kako je Vekić izgubila uvodnih 9 poena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, vrlo brzo se pribrala, opustila ruku i počela okretati rezultat. Napravila je dva breaka i uzela set rezultatom 6-3. U drugom je setu imala još manje problema kako je čak 3 puta uspjela oduzeti servis protivnici. 

- Da, danas sam pobijedila najbolje rangiranu igračicu u dosadašnjoj karijeri (WTA 38.) Urszulu Radwansku. Nadam se da možete shvatiti koliko sam sretna. Uživala sam na centralnom terenu u Birminghamu. Slijedeći meč igram u četvrtak. Bit ću spremna, sigurno - objavila je Donna na svom Facebook profilu.

Izuzevši uvodna dva gema, Vekić je odigrala zaista odličan meč. Dobro se kretala te je lopticu udarala snažno i precizno, posebice na forehand strani. Nije mnogo griješila te je u gotovo svakoj izmjeni nadigrala Radwansku. Iako joj je forehand glavno oružje,  Vekić je pokazala i veliki napredak na backhand strani.

Uzevši u obzir ždrijeb, ovo je prava prilika za mladu Donnu Vekić za još jedan veći uspjeh. Maria Sanchez je dosta konzistentna iza prvog servisa, ali se isto tako neće moći nadigravati s Hrvaticom u izmjenama. Dosta često će izlaziti na mrežu i glavno je pitanje hoće li je Donna uspjeti "probiti".

Prognoza: Maria Sanchez – Donna Vekić, tip: pobjeda Vekić

Zahvaljujući supertipu imamo 1,6 na Vekić. Zbog imena i zanimljivosti meča, ali u pitanju je tečaj koji može samo ići dolje. Mlada hrvatska tenisačica je naglasila da jedva čeka travu, a ovdje je pokazala da riječi imaju temelj. Mlađa Radwanska je bila veliki test jer je dva puta uvjerljivo gubila od njega, a Poljakinja ima igru za ovu podlogu. 

Vekić ju je ostavila na tri osvojena servis-gema. Što se tiče Sanchez, ima 23 godine, a dvije pobjede na ovom turniru su joj uspjeh karijere. Jučer je imala problema na realizaciji break-lopti, ali meni je važnije osvojenih 39% poena iza drugog servisa. Slično je imala i Radwanska, pa ju je Vekić demolirala na reternu, uključujući dobru realizaciju na break-loptama. Za mene je pobjeda Vekić maksimalno @ 1,35. Ona na ovoj podlozi može igrati svoj tenis i tu će se dokazati. Zemlja nije njena podloga i to je utjecal na stav kako se gleda na njen talent i uskoro ćemo moći samo maštati o ovakvim tečajevima.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu