Obavijesti

Sport

Komentari 5

Tip dana: Tomic ce prevladati privatne probleme i Beckera

Tip dana: Tomic ce prevladati privatne probleme i Beckera
1

Australac će igrati slobodnije, naučio je na pritisak i očekujemo da će pobijediti, a tečaj je „napuhan“ iz krivih razloga. Benjamin Becker je u puno većoj „banani“.

VIDEO

Zvuči pomalo ironično, ali Becker je napokon nešto odigrao ove sezone, a za "nagradu" je ispao iz prvih 100. U Nottingham je došao s 11 poraza zaredom, a prošli tjedan je branio naslov. Sasvim očekivano, nije skrivao da mu nedostaje samopouzdanja:

- Nemam ga, ali imam lijepa sjećanja s ovog turnira. Problem je što ove godine imam još jači ždrijeb, a na travi par poena odlučuje. Ove godine igram razočaravajuće, tako da ću trebati dosta inspiracije, ako to želim ponoviti. 

Nijemac je uspio doći do finala i na putu je dobio nekoliko vrlo dobrih igrača na travi. Dva Francuza je ostavio ukupno na osam gemova, što je respektabilan rezultat u brzim uvjetima. Ipak, manjak samopouzdanja je ponovo isplivao na površinu. Izgubio je treći set 7:5 od Ebdena i razočarano zaključio:

- Frustrirajuće je ovako gubiti, a dogodilo mi se previše puta ove sezone da sam gubio tijesne mečeve. Nadao sam se da ću promijeniti sreću s obzirom na to da sam igrao dobro kroz tjedan, ali dogodilo se opet. Sad idem u Queens i nadam se da ću naći igru za 1. kolo. Naime, u finalu sam imao problema s taktikom. Nisam znao hoću li igrati agresivno ili ću se čuvati neforsiranih grešaka. 

Dok se Becker muči s rezultatima, Tomic ima slične probleme, ali sasvim drugačiji uzrok. Australac je početkom sezone osvojio svoj prvi ATP naslov, te zahvalio prvenstveno ocu jer ga je on doveo do toga. Nažalost, ta često vatrena "suradnja" je doživjela negativnu kulminaciju na Roland Garrosu o čemu smo opsežno pisali u tim najavama. Uglavnom, otac je dobio trajnu suspenziju s teniskih turnira zbog udaranja Thomasa Drueta, Bernardovog trening-partnera. 

- Moj otac još uvijek radi sa mnom, još uvijek mi je otac, još uvijek mi je trener. Puno ga volim, ali o toj nesreći ne želim razgovarati. Za mene je to vrlo teška situacija - izjavio je Tomic prije meča u Parizu. 

Iako je predao taj susret, pitanje je koliko je ozljeda bila ozbiljna. Bio je pod velikim pritiskom, došao je kasno iz Monte Carla gdje se pripremao u miru, a otkazao je i parove. Ovaj put će ih igrati i to s partnerom iz Davis Cup reprezentacije, veteranom Hewittom. 

- Otac mi je trener, ali trebam još nekog. Vjerojatno ću odlučiti nakon travnate sezone, premda bi mi netko koristio i prije. Da mi pomogne uz oca - izjavio je Tomic uoči dolaska u London, a onda je pričao ozljedi:

- Dobro sam se pripremio za Roland Garros, ali sam u drugom poenu osjetio nešto u nozi. Nikad prije takvu bol nisam imao. Igrao sam skoro sat i pol prije predaje. Kasnije sam saznao da imam malu poderotinu na mišiću. Srećom, oporavak će trajati kratko, tako da ću biti spreman za svoju omiljenu podlogu.

 Prognoza: Ishod meča tip: 2

Prva stvar, uvjereni smo da je riječ o drugom kolu da tečaj na Tomica ne bi prelazio tečaj 1,4. Ovako visoki tečaj na Australca je zbog dvije stvar. Situacije oko oca Bernarda Tomica i Beckerovog finala prošli tjedan. Iako je došao do finala, Becker je izgubio bodove jer nije obranio naslov. Ponovo je izgubio tijesan meč i nakon susreta je bio vrlo frustriran. Ako je i stekao nešto samopouzdanja, ono je nestalo nakon tog susreta. Tomica gnjave zbog oca, ali sad je to manja vijest nego na Roland Garrosu. Zanimljivo, tad se Australac ozlijedio u prvim gemovima, a držao je egal s Hanescuom dva seta i onda predao. Imao je dovoljno vremena za oporavak i trening, te vjerujemo da je spreman za svoju najdražu podlogu. Nijemac je prošli tjedan prekinuo niz od 11 poraza. Ove sezone ima dvije ATP pobjede. Nad Harrisonom kad je Amerikanac bio bolestan i protiv Bedenea koji se kasnije požalio na kroničnu ozljedu zapešća. Tehnički gledajući, Tomic je bolji igrač na travi. Možda ga muči priča s ocem, ali ne i samopouzdanje, nije takav lik. Ali Becker ima itekakvih problema sa samopouzdanjem i jasno je rekao nakon finala kako je teško prožvakati još jedan tijesan poraz. 

Australac će igrati slobodnije, naučio je na pritisak i očekujemo da će pobijediti, a tečaj je „napuhan“ iz krivih razloga. Becker nije toliko u medijima, no on je u puno većoj „banani“. 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica