Obavijesti

Turnir kvartova Grada Zagreba sportMe na koji si i ti pozvan

Turnir kvartova Grada Zagreba sportMe na koji si i ti pozvan
1

Donosimo Vam intervju s jednim od glavnih organizatora najvećeg vanjskog turnira u Zagrebu: Korab Morina govori o stvaranju i realizaciji ideje Turnira kvartova

Kako je došlo do ideje za organizacijom ovakvog specifičnog turnira?

Znamo da je do sada postojao sličan turnir, koji je okupljao pojedine kvartove Grada Zagreba, ali moj tim i ja vidjeli smo potrebu za većom organizacijom jer se mali nogomet počeo dodatno razvijati unazad 4 godine, upravo u kolijevci malog nogometa, po kvartovima, te smo došli do ideje popularizirati ovaj turnir kao broj jedan u Zagrebu. Vidjevši do sada da se uglavnom na turnire prijavljuju ekipe pod nazivom kvarta, dodatno nas je potaknulo da budemo sigurni da je ovaj projekt za sve zaljubljenike malog nogometa.

Koje su specifičnosti ovoga turnira s obzirom na sve ostale koji postoje u gradu?
Po čemu se ovaj turnir razlikuje od svih ostalih u gradu? 

Za razliku od ostalih turnira, u ovom će svi igrači iz iste ekipe morati biti iz istog kvarta. Međutim, iz svakog kvarta može se prijaviti neograničen broj ekipa. Bitno je samo da svaki od tih igrača prijavljene ekipe ima adresu stanovanja iz istog kvarta. Time ćemo dobiti borbu unutar svakog kvarta, a na kraju saznati tko je broj jedan u gradu. Osim turnira u Zagrebu, krenut ćemo i s turnirom po drugim gradovima, u Splitu, Zadru i Rijeci, a nakon toga slijedi mega spektakl Turnir gradova Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tko je sve okupljen oko organizacije ovog složenog projekta?

Osim Nogometnog centra Šalate, koji ima iskustva u organizaciji mnogih turnira, s nama su još partneri i stručnjaci u svijetu digitalnog sporta SPORTME te medijski pokrovitelji turnira, Goal.com, koji će informirati širu javnost o prijavama, tijeku i događajima sa svakog turnira.

G, Morina, recite nam koji je tijek prijava za ovaj spektakl?

Turnir počinje 6. lipnja, na terenima Nogometnog centra Šalata na Zagrebačkom velesajmu. Prijave će se moći obaviti putem posebne internetske stranice za turnir; http://www.sportme.eu/turnir na kojoj se nalaze i sve ostale informacije. Prijave su već krenule tako da pozivamo sve zainteresirane ekipe da se što prije prijave na ovaj spektakl.

G. Morina, recite nam nešto više o samom sistemu natjecanja?

Turnir je ograničen na 32 kvarta koji će se boriti po skupinama, gdje će svaka ekipa imati osigurane 3 utakmice kako bih pokazali što znaju, a nakon toga ćemo kroz knock out sistem dobiti najbolje od najboljih ekipa. Sve utakmice će se igrati sistemom 5+1, na umjetnoj travi, s akumuliranim prekršajima uz profesionalne suce i delegate. Također smo osigurali bogati novčani nagradni fond, za najbolje prve četiri plasirane ekipe. Kako bih cijeli ovaj spektakl dobio završnicu kakvu i zaslužuje, finalni dan planiramo organizirati na središnjem trgu svih Zagrepčana i Hrvata, gdje bi dodali još jedan draž i motiv svim ekipama koje će sudjelovati u ovom natjecanju.

Za kraj, g. Morina, recite nam kako vidite budućnost ovoga turnira?

Cilj nam je u bližoj budućnosti da svi veliki gradovi u Hrvatskoj dobiju pobjednike turnira kvartova svakog grada, te da se kvartovske amaterske ekipe imaju prilike boriti za najbolju amatersku kvartovsku ekipu u državi. Zasigurno da će mi biti osobni izazov, ali i cijelom organizacijskom timu, da ovaj projekt na svim njegovim područjima bude na najvišoj mogućoj razini, te da se vrati onaj ponos kvartovskog hakla u sve kvartove u gradovima diljem države.

Zahvaljujemo g. Morina na ovom intervju, te želim ovom projektu puno uspjeha u svim njegovim nastojanjima!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje