Obavijesti

Upoznajte Marinu Karamarko, hrvatsku DJ ambasadoricu

Upoznajte Marinu Karamarko, hrvatsku DJ ambasadoricu
6

Riječanki Marini Karamarko (poznatijoj kao Miss Soulfly) ove je godine pripala čast zastupati Hrvatsku u velikom finalu natječaja Burn Studios Residency na Ibizi.

Riječanki Marini Karamarko (poznatijoj kao Miss Soulfly) ove je godine pripala čast zastupati Hrvatsku u velikom finalu natječaja Burn Studios Residency na Ibizi. Samo najbolji od 5.000 prijavljenih kandidata tamo će dobiti priliku učiti od slavnih mentora poput Fatboy Slima te se izboriti za radno mjesto resident DJ-a na otoku na kojem zabava nikada ne prestaje. Uhvatili smo Marinu usred intenzivnih priprema tek nekoliko dana prije polaska na burn studios DJ bootcamp:

Marina, što očekuješ od DJ kampa na Ibizi?

Prije svega očekujem jedno nezaboravno životno iskustvo. Za trajanja DJ kampa upoznat ću jako puno ljudi, kolega u poslu, promotora klubova i programa, ljudi iz glazbene industrije. Poznanstva i konekcije u ovom su poslu, kao i u većini drugih, izuzetno važni za napredovanje. Ibizin potpis je bogat noćni život prožet elektronskom glazbom, stoga očekujem i odličnu zabavu u pauzama između zadataka koji su pred nama finalistima.

Gdje bi na Ibizi najviše voljela biti resident DJ i zašto?

Voljela bi se izboriti za rezidenciju u klubu Sankeys, jednom od partnera programa burn studiosa. Ove sezone imaju odličan lineup, a vjerujem i da bi se svojim stilom tamo jako dobro uklopila. Ljetna rezidencija na Ibizi, neovisno o klubu, za mene bi bila ogromno iskustvo i veliki korak naprijed u DJ karijeri koju gradim već osam godina. 

Bi li natječaj burn studiosa preporučila svojim kolegicama i kolegama iz Hrvatske? 

Apsolutno! Prvenstveno zato što je to jedna odlična platforma za promociju, a 'žiža događanja' svako je ljeto upravo na Ibizi. Već biti tamo i upoznati ljude iz industrije znači mnogo. Svatko tko želi raditi na međunarodnoj karijeri trebao bi pokušati iskoristiti priliku. 

Završila si SAE institut u Ljubljani. Koliko ti je formalno obrazovanje pomoglo u karijeri?

Jesam, da. Ne znam koliko mi je ta diploma pomogla u DJ karijeri, pošto se to znanje više odnosi na studijski rad, live sound, rad s bendovima i slično. Definitivno mi je pomogla da proširim svoje znanje i da razumijem pozadinu glazbene produkcije. Da steknem bolje samopouzdanje i iskustvo u studijskom radu te radu s ljudima. Sve se to, naravno, odrazilo i na moju DJ karijeru. 

DJ-anje ili produkcija, što stavljaš na prvo mjesto i zašto?

Na prvom mjestu mi je oduvijek DJ-ing, to je moja ljubav, ono za što živim i čime se duševno hranim. Produkcija je došla kasnije, više iz potrebe da se izrazim kada nisam za pultom. To je jedna potpuno drugačija vrsta umjetnosti, koja artistu daje mogućnost da prenese neke druge osjećaje.

Jesu li ti dozlogrdili komentari o djevojkama koje se bave DJ-anjem, i čuđenju koje još uvijek izaziva njihova prisutnost na sceni iako bi to trebalo biti potpuno normalno?

Da, to mi je definitivno već malo izlizana tema. Imam dvije ruke, uši, oči, kao i kolege. Svi se bavimo glazbom zbog ljubavi, ne vidim neke razlike. Ne bi voljela da mi to što sam djevojka pomaže niti odmaže, voljela bi graditi karijeru na kvaliteti i strasti kao i do sada. 

Kada si shvatila da se u životu želiš baviti upravo DJ-ingom?

Bilo je to davne 2007. godine, kada sam imala jednu od prvih pravih gaža, kada sam bačena u vatru i nenadano nastupila pred više od 1000 ljudi. Napravila sam takvu atmosferu da sam iznenadila sve prisutne, čak i sebe. Taj osjećaj ostao je zauvijek urezan u mene i tada sam shvatila: To je to, moja duša je ovo čekala i to je ono što želim raditi u životu. Dijeliti emocije s publikom preko glazbe jedan je poseban osjećaj. To me puni i tako rastem, kao osoba i kao DJ.

Prva ploča koju si kupila bila je?

Blue Vegas - Wish you left

Koji te artist u zadnje vrijeme potpuno očarao?

Produkcijski to je Sable Sheep. Super mi je njegov sound i svaka njegova traka neizostavan je gost mojih playlista. Tu su još Santé te divna Maya Jane Coles.

Gdje su trenutno najbolji tulumi u Hrvatskoj? 

Svakako bih izdvojila Rijeku, mislim da u zadnje vrijeme prednjačimo nad ostatkom Hrvatske u količini dobrih evenata, kvaliteti samih gostovanja i posebnoj publici, strogoj ali predanoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.
Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom