Obavijesti

News

Urbani vrtovi od 21. travnja opet kreću u akciju uređivanja

Urbani vrtovi od 21. travnja opet kreću u akciju uređivanja
1

Ove godine postoji još veći interes i želja za suradnjom na ovom projektu, a od 21. travnja uređenje Gradskog vrta Sveta Klara započinje ovogodišnju tradiciju

Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj uz pomoć Peveca, Ožujskog, Mesne industrije Ravlić i PBZa  nastavljaju s uređenjem društvenih zona gradskih vrtova. Uz besplatne vrtne specijalitete, piće, zabavu i glazbu, organizatori projekta Urbani vrtovi pozivaju u utorak, 21. travnja Zagrepčane i sve zainteresirane na akciju uređenja Gradskog vrta Sveta Klara.

Gradski vrtovi omogućavaju građanima proizvodnju ekološki neupitne hrane, a usto i utječu na smanjenje zagađenja okoliša jer ta hrana potječe iz njihove neposredne blizine i nije ju potrebno transportirati. Uz to, ekološka hrana iz vlastitog vrta ne predstavlja luksuz nego pravo građana, a druženje u vrtovima povezuje susjede i čni život u gradovima manje otuđenim.

Zbog niza takvih razloga pozivamo vas da se pridružite, u utorak od 16 do 19 sati u Čavoglavskoj ulici b. b. u Svetoj Klari, prvoj ovogodišnjoj zelenoj akciji Urbanih vrtova, projekta koji će se nastaviti diljem Hrvatske.

Pevec i Samoborka darovat će materijal i sve potrebno za popločavanje te kućicu za alat koju će koristiti stotine građana koji već obrađuju parcele u Gradskom vrtu Sveta Klara. Ecoimpuls darovat će ekološke presadnice povrća, a Agronomski fakultet organizirati besplatnu radionicu o kompostiranju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posebno pozivamo čitatelje 24sata koji žive u obližnjim kvartovima, da sa sobom donesu 24sata, jer častimo Žujom iz Zagrebačke pivovare i zakuskom Mesne industrije Ravlić. Količine hrane i pića bit će, doduše, ograničene, ali ćemo se pobrinuti da nam nitko ne ostane ni gladan ni žedan. Udruga kuhari bez granica Renato koju je s humanitarnim ciljem pokrenuo poznati akademik kulinarstva Branko Ognjenović i chef Marko Živaljić iz Majsecovog mlina pripremit će vrtne specijalitete i juhice koje ćemo servirati za dugim zajedničkim stolom.

Uživat ćete i u glazbi bivše Divasice Marije Husar i vrsnog jazz banda, a program će voditi poznata glumica Marija Borić i radijski voditelj Velimir Čajko. Upoznat ćete i akademske slikare Nikolinu Ivezić, Petra Hranuellija i Mariju Kondres Dujmović koji će oslikati obližnji zid i učiniti Svetoklarski vrt posebno lijepim.

Zahvaljujemo Pevecu, glavnom partneru projekta Urbani vrtovi, Zagrebačkoj pivovari koja pomaže projekt od prvog dana, kao i PBZ-u na podršci održivom razvoju. Također i ekološkom prijevozniku Eko taxiju, domaćem proizvođaču mesnih proizvoda MI Ravlić i Ecoimpulsu, donatoru povrtnih presadnica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag