Obavijesti

"Uskrs u Osijeku - najveće gnijezdo na svijetu"

"Uskrs u Osijeku - najveće gnijezdo na svijetu"
2

Manifestacija " Uskrs u Osijeku – najveće gnijezdo na svijetu za Guinness World Record" održava se na Veliku subotu 04. travnja 2015. godine na središnjem osječkom trgu

Manifestacija " Uskrs u Osijeku – najveće gnijezdo na svijetu za Guinness World Record" održava se na Veliku subotu 04. travnja 2015. godine na središnjem osječkom trgu ( trg Ante Starčevića), u vremenu od 10 do 19 sati.

Pozivamo građane da na Veliku subotu dođu u središtu grada, gdje ih očekuju brojni zabavni sadržaji, da donesu svoje pisanice i stave ih u najveće gnijezdo na svijetu te na taj način budu dio projekta postavljanja Guinnessovog rekorda. Ujedno je to i poziv da svi zajedno pridonesemo ljepoti našega Grada i najvećeg kršćanskog blagdana - Uskrsa. 

Doduše, događanja počinju već u petak 03. ožujka 2015. na središnjem osječkom trgu s akcijom Turističke zajednice „ Zekin sajam“, kada građani mogu po akcijskim cijenama kupovati poklone za Uskrs.  

U suradnji s Gradom Osijekom djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi zajedno sa svojim tetama i učiteljicama pripremaju pisanice koje će u subotu donijeti u spomenuto gnijezdo, dok osječko Dječje gradsko vijeće na Veliku subotu za osječke mališane organizira potragu za pisanicama u Parku Kralja Držislava te nam na središnji trg stižu oko podneva.

Mališane očekuju mađioničarska predstava, kreativne radionice oslikavanja pisanica, mnogo-mnogo zabave i slatkiša. Organiziramo i natjecanje u tucanju pisanica te vas stoga pozivamo da ponesete pisanice od kuće.

 Tijekom manifestacije pridružiti će nam se i članovi Moto kluba Osijek koji će već tradicionalno dojuriti s akcijom „ Motozeko“. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se vokalni sastav Akvarel.

Zahvaljujemo sponzorima: Glavni sponzori – Mesna industrija Ravlić i Konzum, Zlatni sponzor – Žito grupa, pokrovitelj Grad Osijek, prijatelji projekta Osječko-baranjska županija, Vodovod Osijek, Unikom, Borovo, Vupik, Hrvatske šume, Općina Antunovac, Kraš, Turistička zajednica Grada Osijeka, Športski objekti, GPP.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"