Obavijesti

Sport

Komentari 417

Ćorić ispustio 2-0 u setovima, Troicki donio Srbiji drugi bod

Ćorić ispustio 2-0 u setovima, Troicki donio Srbiji drugi bod
47

Mate Delić nije mogao protiv prvog tenisača svijeta Novaku Đokoviću, dok je Borna Ćorić imao veliku priliku dobiti Viktora Troickog, ali nije uspio. Srbija ima vodstvo 2-0

VIDEO

Teniska reprezentacija Srbije nakon prvog dana meča prvog kola Svjetske skupine Davisova kupa u Kraljevu ima velikih 2-0 protiv Hrvatske te je praktički osigurala četvrtfinale ovog prestižnog natjecanja. Znalo se da će se Mate Delić teško suprotstaviti najboljem na svijetu Novaku Đokoviću u Kraljevu, no nade su u stožeru Hrvatske polagali u Bornu Ćorića koji je nakon maratonske borbe i vodstva od 2-0 u setovima uz break u trećem na kraju ipak izgubio od Viktora Troickog 6-4, 6-1, 3-6, 2-6, 1-6.

Ćoriću iskliznuo iz ruku praktički gotov meč

Borna je loše otvorio meč i izgubio servis već u prvom gemu, ali nije gubio nadu. Vratio se na 2-2 i potom u ključnom trenutku, kod vodstva 5-4, napravio novi break i uzeo prvi set . Smireno je izgledao tada Borna i vrlo samouvjereno nastavio igrati i u drugom setu gdje je odmah napravio break za 2-0, potom ga i potvrdio i nakon 69 minuta imao veliku prednost od 2-0 u setovima.

Sve je mirisalo na pobjedu Ćorića, pogotovo nakon što je početkom trećeg seta peti put osvojio servis Troickog i imao 2-0 . No u tim trenucima u dvoranu je ušao Novak Đoković , Borna je zaredao s nekoliko promašaja, publika se digla na noge i počeo je neki sasvim drugi meč.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Troicki je od tog trenutka počeo igrati preciznije i koncentriranije, zaredao je s pet osvojenih gemova i osvojio treći, potom i četvrti set u kojem je Borna još jednom dvaput izgubio servis. Žalio se hrvatski tenisač na bolove u nozi , otišao je u svlačionicu i dobio masažu, ali vidjelo se da je to meč koji mu klizi iz ruku.

U petom je Troicki nastavio vrhunski igrati i još je triput breaknuo Ćorića koji je nakon svega mogao samo stisnuti ruku boljemu i 11 godina starijemu protivniku. Troicki tijekom cijelog meča nije izgubio poen nakon ubačenog drugog servisa (44 od 44), dok Borna za poraz može kriviti lošu realizaciju nakon prvog servisa (61 posto) zbog koje ga je čak osam puta gubio.

Đoković lagano s Delićem

Novak Đoković pobijedio je Matu Delića u prvom meču susreta prvog kola Svjetske skupine Davisova kupa u Kraljevu između Srbije i Hrvatske. Prvi reket svijeta nije dopustio iznenađenje protiv drugog hrvatskog reketa i nakon 89 minuta donio je prvi bod domaćinu 6-3, 6-2, 6-4 .

VIDEO

Delić protiv Đokovića nije mogao izvući više od časnog poraza . Novak je napravio break u prvoj prilici u oba seta i zadržao smirenost do kraja. U drugom je došao i do dvostrukog obrata. Mate je u trećem setu držao nezvjesnost do 2-2, a onda je i četvrti put izgubio servis i zaključio otvaranje na tvrdoj podlozi dvorane u Kraljevu.

Zanimljivo, Delić je imao veći postotak prvog servisa (72 naprama 66 posto), ali ključnim se pokazala slaba iskorištenost nakon ubačenog prvog servisa hrvatskog tenisača, tek 63 posto naspram Đokovićevih 85. Nakon drugog je Mate bio nepogrešiv , osvojio je svih 20 poena.

- Ovaj mi je meč puno toga donio. Puno se može naučiti, jer kad igraš prvi put protiv igrača koji je osvajao Grand Slam turnire, prvi je na svijetu i jedan od najboljih igrača svih vremena, onda ne možete ništa izgubiti. Ušao sam u meč pod pozitivnom nervozom, što se osjetilo prvih deset minuta. Poslije sam pustio ruku i uživao na terenu. Puno se može naučiti samo gledanjem Đokovića, iz njegova stava na terenu i ponašanja - rekao je Mate Delić nakon meča.

- Ovo je poseban dan za Srbiju i Kraljevo, svi su pokazali poštovanje prema protivniku. Hvala im na tome što je sve proteklo u sportskom duhu, rekao je Đoković i pohvalio suparnika: Mate je nezgodan igrač. Pokazao je da je spreman svojom teniskom kvalitetom ići prema samom vrhu. Igrao sam najbolje kada je bilo najvažnije, nisam mu dopustio nijednu priliku za break, a u tome mi je prije svega pomogao dobar servis - poručio je Đoković.

Tribine zapljeskale "Lijepoj našoj"

Intoniranje himni Srbije i Hrvatske na bilo kojem sportskom događaju vrlo često prate zvižduci, no takav slučaj nije bio i u Kraljevu. Oko 4000 domaćih navijača zapljeskalo je nakon izvođenja "Lijepe naše", što ide u prilog prijateljskom ponašanju svih ovih dana u najavama za meč i s jedne i s druge strane. Bilo je to lijepo čuti i vidjeti.

VIDEO

U subotu se od 14 sati igra meč parova, a prijavljeni su Troicki i Nenad Zimonjić sa srbijanske strane te Marin Draganja i Franko Škugor s hrvatske, no izbornici mogu i promijeniti postavu nakon dogovora s igračima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 417
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka