Obavijesti

Sport

Komentari 152

Prokletstvo se nastavlja: Italija izbacila Engleze nakon penala!

Prokletstvo se nastavlja: Italija izbacila Engleze nakon penala!
41

Italija je izbacila jeEnglesku nakon penala 4-2 i postala četvrti polufinalist Eura. Gianluigi Buffon je obranio odlučujući penal i još više Englezima nabio komplekse

VIDEO

Gledati i snimati kako Englezi pucaju penale? Taman posla, radije smo gledali filmove, to nas bolje opušta. Kakve? Erotske, primjerice, rekao je mrtav-hladan talijanski golman Gianluigi Buffon uoči četvrtfinalnog okršaja s Englezima.

I nasmijao im se u lice! Engleska se spremala za utakmicu gledajući kako 'azzurri' pucaju penale, no ponovno je 'uzaludan trud bio sviračima'.

Kao da su Englezi cijelu utakmicu čekali raspucavanje uzdajući se u tradiciju (?!) da nikad nisu slavili nakon penala, a kako su Englezi odani tradiciji to su nastavili i u Kijevu!

Italija je prošla u polufinale nakon regularnih 0-0 i slavlja 4-2 u raspucavanju, a 'gordi Albion' ponovno je potvrdio da su najveći 'luzeri' u povijesti nogometa kad se radi izvođenju penala. Od sedam prilika čak šest puta otišli su pognutih glava kući, a realno gledajući, pristupom protiv Talijana u nedjelju navečer, nisu ništa više ni zaslužili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njemačka 1990., opet Njemačka 1996., Argentina 1998., Portugal 2004. i 2006. te naposljetku Italija 2012. momčadi su koje su su kroz desetljeća nanijele sramotu Engleskoj, koja je izgubila čak osam od 11 četvrtfinalnih utakmica na velikim natjecanjima.

No ispadanje je bila jedina logična i pravedna posljedica neuvjerljivog nastupa 'tri lava' čija igra je često podsjećala na onu Chelseaja iz proteklog polufinala Lige prvaka protiv Barcelone. Svih 11 igrača iza lopte i nezainteresiranost prema napadu u nastavku utakmice te u produžecima iznjedrili su statistiku koja je daleko išla u korist Talijana.

Prandellijeva momčad u 120 minuta ostvarila je 35 udaraca (20 u okvir) naspram 9 Engleske (4 u okvir)!

U uz takvu statistiku nevjerojatno je što su Balotelli, Cassano i ostali 'azzurri' uspjeli ispromašivati, no najvažniji posao Balotelli, Pirlo (zabivši panenku!), Nocerino i Diamanti napravili su s bijele točke, dok se u talijanskog junaka prometnuo Buffon obranivši lakoćom šut Colea kod 3-2 (nakon što je prethodno Young pogodio prečku).

Buffon je u tom trenutku vjerojatno pomislio: 'Nećete proći na penale još 100 godina'. A jedina priprema za ključni plasman bilo je gledanje pornića. Očito pomažu...

U polufinalu Italija igra protiv Njemačke 28. lipnja u Varšavi.

Četvrtfinale Eura:

Engleska - Italija 0-0 (2-4 nakon penala)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.