Obavijesti

Sport

Komentari 131

Rijeka i Hajduk lagano među četiri, odgoda na Stanovima

Rijeka i Hajduk lagano među četiri, odgoda na Stanovima
22

U uzvratu četvrtfinala Hrvatskog kupa Rijeka je prošla dalje pobijedivši i u drugoj utakmici Lokomotivu 4-0, a Hajduk je dobio Vinogradar 3-0. Zadar i Split nisu igrali

VIDEO

Nakon prvih utakmica četvrtfinala Kupa Rijeka i Hajduk praktički su osigurali prolazak među četiri najbolja jer su svladali Lokomotivu odnosno Vinogradar s tri gola razlike (4-1, 3-0), a tu su razliku ponovili i u uzvratu. Jedina je dvojba ostala između Zadra i Splita, no njihov se dvoboj u srijedu nije odigrao zbog jake kiše koja je natopila Stanove do neprepoznatljivosti.

Riječani prejaki za lokose

Rijeka je u Zagrebu slavila nad Lokomotivom 4-0. Teren u Kranjčevićevoj zbog kiše koja je padala u metropoli posljednja 24 sata nije bio previše pogodan na igru, no odigravanje utakmice ipak nije bilo upitno. U takvim uvjetima gledatelji nisu mogli vidjeti osobito lijep nogomet, a gosti su svaku dvojbu oko prolaska riješili golovima u završnici prvog poluvremena.

Anas Sharbini i Josip Mišić u 37. minuti odigrali su kombinaciju nakon koje je gostujući kapetan Sharbini iz blizine poentirao za vodstvo Rijeke 1-0. Dvije minute poslije Sharbini je bio asistent uputivši prepoznatljiv centaršut vanjskom stranom stopala s lijevog boka, a na drugoj stativi Crnogorac Marko Vešović udvostručio je vodstvo momčadi Matjaža Keka.

U nastavku je Rijeka rutinski sačuvala vodstvo, a usput je zabila još dvaput. U 51. minuti Marin Tomasov upisao se u strijelce nakon što ga je dugom loptom proigrao Mitrović, a 13 minuta prije kraja zabio je i Josip Ivančić iz blizine za konačnih 4-0 (8-1 ukupno).

Balić junak u "torpediranju" Vinogradara

Andrija Balić nekoliko sati prije utakmice s niželigašem Vinogradarom odradio je konferenciju za novinare povodom potpisa profesionalnog ugovora, a potom je zabljesnuo na Poljudu. Nakon što je prošli vikend zabio gol u remiju protiv Zadra (2-2), 17-godišnji veznjak dvaput je bio strijelac i jednom asistent protiv Vinogradara.

Prvo je Goran Jozinović u 12. minuti zabio na Balićevu dubinsku loptu, a 14 minuta poslije Andrija je bio strijelac. Asistirao mu je Artem Milevski prebacivši cijelu zadnju liniju gostiju, što je bilo dovoljno za pljesak oko 3000 gledatelja na tribinama.

U drugom poluvremenu Hajduk je zaokružio priču trećim golom, ukupno šestim u dvije utakmice protiv slabašnog protivnika. Golman Vinogradara Jurić-Bare loše je reagirao na jedan ubačaj s desne strane, što je iskoristio Balić i fino ga prebacio za 3-0 i kraj bajke kluba iz Mladine.

Stanovi primjereniji vaterpolu nego nogometu

Split je u Zadar stigao sa željom za ulazak u povijesno polufinale Kupa nakon pobjede 1-0 u prvoj utakmici, no na taj uspjeh morat će još malo pričekati jer se u Stanovima nije moglo igrati. Velike količine kiše natopile su travnjak koji nema nikakvu drenažu, pa su se stvorile bare primjerenije za odigravanje utakmica u nekim drugim sportovima.

Nakon što su na teren izašli glavni sudac Ante Vučemilović-Šimunović i kapetani obiju momčadi, Jure Jerbić (Zadar) i Danijel Zagorac (Split), vidjeli su da se lopta gotovo ne može kretati, pa je jedina logična odluka bila odgoda utakmice.

S obzirom da se vremenske prilike u Dalmaciji u kratko vrijeme neće popraviti, utakmica se nije mogla prebaciti na uobičajenih 24 sata unaprijed. Nakon dogovora predstavnika klubova i saveza, utvrđeno je kako je novi termin za dva tjedna, 18. ožujka , u istom terminu od 17 sati.

VIDEO

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

  • Lokomotiva - Rijeka 0-4 (Sharbini 36', Vešović 39', Tomasov 51', Ivančić 77') (1-8 ukupno)
  • Hajduk - Vinogradar 3-0 (Jozinović 12', Balić 26', 62') (6-0 ukupno)
  • Zadar - Split odgođeno (0-1 prva utakmica)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba