Obavijesti

Sport

Komentari 302

Cibona je šokirala Zvezdu, ušla u finale lige i izborila Euroligu!

Cibona je šokirala Zvezdu, ušla u finale lige i izborila Euroligu!
4

Cibona je svladala Crvenu zvezdu 75-70 i plasirala se u finale ABA lige! Automatski je izborila i Euroligu! Dario Šarić bio je čudesan, zabio je 21 koš uz čak 15 skokova

VIDEO

Nakon godinu dana pauze što se hrvatskih predstavnika tiče i tri godine pauze za Cibonu, "vukovi" će ponovno igrati Euroligu! Pobijedili su Crvenu zvezdu 75-70 i plasirali se u finale ABA lige!

Utakmica u Beogradu bila je nevjerojatna, cibosi su u nekim trenucima imali i 19 koševa razlike, ali je završnica svejedno bila dramatična! Fantastični su bili Dario Šarić i Jerel Blassingame pred oko 10.000 gledatelja. Šarić je zabio 21 koš, uz 15 skokova i šest asistencija, a Blassingame je dao 28 koševa uz devet asistencija!

Od samog početka zagrebačka momčad je preuzela stvari u svoje ruke, a trener Slaven Rimac je domaćina iznenadio zonom! Nisu mogli ništa pogoditi, a prvu tricu su zabili u 20. minuti iz 14. pokušaja! Na kraju 1. četvrtine vodila je Cibona +6, a na poluvrijeme je otišla s prednošću 38-27! 

U nastavku je bio strah od psihološkog pada, ali nastavili su sa sjajnom igrom pa su na ulazu u posljednjih 10 minuta imali čak 16 poena viška. U 36. minuti bilo je +12, a onda nevjerojatan scenarij! Cibona je primila šest koševa u tri napada u samo 15 sekundi nakon dvije izgubljene lopte u nizu! U samoj završnici je Jenkins imao dva slobodna bacanja za izjednačenje, pogodio je jedno, a na drugoj strani Blassingame potom oba. Imala je Zvezda zadnji napad, trebala im je trica za produžetak, nisu uspjeli, a u kontri je položio Šarić za ogromno i ipak zasluženo slavlje!

Ciboni je ovo četvrto finale, a posebno je bolno ono iz 2010. godine kada su izgubili trofej tricom Kecmana u posljednjoj sekundi s druge strane terena. Dosad je samo Zadar osvojio regionalnu ligu i to prije 11 godina. 

Slavlje bi moglo biti još i veće jer prvi put Hrvatska ima dvije momčadi na završnom turniru. Cedevita u petak igra drugo polufinale protiv Partizana,

U silnim problemima tijekom cijele sezone

Cibona je uoči sezone kao cilj zacrtala Final Four, ali su se nizali problemi. U Eurokupu su imali omjer 1-9, zatim su otišli Žižić, Strawberry i Janning, a financije su problem cijelo vrijeme. Uoči odlaska u Beograd "sjela je sića". No energija i entuzijazam Darija Šarića zarazio je ekipu koja je pronašla novu "kemiju".

Treća sreća

Ove sezone su ove dvije momčadi u regularnom dijelu igrale dvaput i Zvezda je oba puta bila bolja. U Beogradu s čak 25 razlike, a u Zagrebu +9. Kada je bilo najpotrebnije, "vukovi" su opravdali nadimak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 302
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima