Obavijesti

Sport

Komentari 295

Kalinić spašavao Hajduk od blamaže, Burić nezadovoljan

Kalinić spašavao Hajduk od blamaže, Burić nezadovoljan
2

Hajduk je odigrao 1-1 protiv estonskog Kaleva. Lovre Kalinić sjajnim je obranama u zadnjih 20 minuta spasio Splićane od blamaže. Uzvratna utakmica je u Dugopolju

VIDEO

Hajduk je vrlo skromno otvorio novu europsku sezonu. Splićani su odigrali 1-1 protiv estonskog Kaleva u 1. pretkolu Europske lige. Hajduk je opasno živio u zadnjih 20 minuta utakmice, a momčad Kaleva koja je u dva posljednja europska izleta doživjela debakle od Dinama iz Minska (1-10) i Krasnodara (0-9) mogla je dokrajčiti "bile".

U tim trenucima briljirao je Lovre Kalinić koji je spasio Hajduk od blamaže. Splićani su poveli preko Caktaša iz penala u 6. minuti, a Kalev je izjednačio u 40. golom Siliča.

Damir Burić izveo je protiv Kaleva mladu i napadačku momčad. Balić, Vlašić, Maloku, Roguljić... Od prve minute Hajduk je preuzeo kontrolu u posjedu lopte. 

Panenka Caktaša

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Splićani su poveli već u 6. minuti. Zbunjenost domaće obrane iskoristio je Kamerunac Ohandza, koji je došao do lopte prije Vnukova. 

Estonski branič udara ga po nogama, a španjolski sudac Juan Martinez Munuera nije dvojio ni sekunde. Mijo Caktaš sjajnom je "panenkom" zabio za 1-0. 

Hajduk je bio bolji većim dijelom prvog poluvremena i u nekoliko situacija opasno je zaprijetio preko Roguljića. No Estonci su, ni krivi ni dužni, izjednačili. 

Kontra i 1-1

Samo pet minuta prije kraja dobro izvedena kontra i ukrajinski napadač Silič samo se naklonio nakon ubačaja s lijeve strane za 1-1. Mali estonski klub šokirao je Hajduk.

Splićani drugi dio otvaraju odličnom šansom Ohandze koji ne zabija nakon ulaska u šesnaesterac. Hajduk je bolje otvorio drugo poluvrijeme, ali kao da su Splićani nešto opreznije ušli u nastavak nakon tog izjednačujućeg gola Kaleva. 

Lopta je uglavnom išla presporo da bi se izbacila obrana estonskog kluba. Ohandza je dvaput zabio, ali u oba puta, jednom zbog prekršaja, a drugi put zbog zaleđa, suci su mu poništili gol.

Kalinić ih spasio sramote

Hajduk je opasno živio u zadnjih 20 minuta. Estonci su, vidjevši da im od Splićana dosad nije prijetila posebna opasnost, krenuli naprijed. I mogli su povesti da nije bilo sjajne Kalinićeve obrane u 71. minuti utakmice. 

Ratnikov je topovski pucao s 20 metara, ali Hajdukov golman je to obranio. 

Burić je u drugom dijelu uveo Artema Radčenka, ali novi Ukrajinac u Hajduku nije pokazao previše. Kalev je u 75. minuti imao najbolju šansu na utakmici. 

U tri poteza su Estonci izbacili Hajdukovu obranu, ali Kalinić je još jednom obranom sačuvao gol Hajduka. Bile su to minute u kojima je Hajdukova obrana panično izbijala loptu iz svog šesnaesterca.

Na kraju 1-1 na startu europske sezone. Sigurno nešto što Hajdukovi navijači nisu očekivali i teško da mogu biti zadovoljni ovime što su njihovi ljubimci pokazali protiv estonskih poluamatera u prvoj utakmici...

Burić: Nisam zadovoljan, ali u uzvratu će biti drugačije

Nisam zadovoljan, nismo se držali dogovorenog. Jako smo mlada momčad, kad se sprovodi ono što smo se dogovorili, onda imamo organizaciju, dominaciju i imamo šanse, a kad se prestanemo držati dogovora, uđemo u igru protivnika i ljut sam zbog toga. Nismo u stanju sprovesti dogovoreno i to me ljuti, rekao je nakon utakmice trener Hajduka Damir Burić i dodao:

- Imamo dogovoreno što ćemo raditi, kako da lopta cirkulira i da se otvara prostor. Izgledalo je dobro i da ćemo dati drugi gol. Ali mi ne dajemo drugi gol i poklanjamo ga protivniku. Ne može se to tek tako vratiti.

- U drugom poluvremenu bilo je dobro, ali to trebaš iskoristiti. Opet smo ušli u njihovu divlju igru, na njigove duge lopte što su razbile naša nastojanja. Napravit ćemo dobru analizu da se ubuduće to ne događa. Htjeli smo izaći na njih, oni odmah igraju dugi balun. Istina je da oni imaju natjecateljski ritam, a mi nemamo, ali dok smo se držali dogovora sve je štimalo.

- Imamo drugo poluvrijeme i moramo greške što prije ispraviti, biti mirniji u realizaciji. Mislim da ćemo u uzvratu vidjeti ono što nismo vidjeli ovdje. Bit će drugačiji Hajduk u Dugopolju. Dogovarali smo kako balun treba cirkulirti i da ulazimo u prostor. Kad samo stali s dogovorom, stala je i naša igra - zaključio je.

Europska liga, 1. pretkolo:

  • Kalev - Hajduk 1-1 (Silič 40 / Caktaš 6 (p))
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 295
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener