Obavijesti

Sport

Komentari 422

Goropadni 'kraljevi' razbili su Barcu, Luka odigrao sjajno...

Goropadni 'kraljevi' razbili su Barcu, Luka odigrao sjajno...
13

Real Madrid svladao je Barcelonu 3-1 u 228. El Clasicu. Neymar je zabio za rano vodstvo Katalonaca, ali Madriđani su preokrenuli preko Ronalda, Pepea i Benzeme

VIDEO

Barcelona do El Clasica nije primila niti gola, ali na Santiago Bernabéuu je pretrpjela prvi poraz. Real je apsolutno zasluženo odnio pobjedu 3-1 u 228. El Clasicu u kojemu su glavne uloge imali Karim Benzema,  Cristiano Ronaldo i naš Luka Modrić, koji je odigrao profesorski. Utakmica će ostati upamćena i po povratku nogometu Luisa Suáreza nakon četiri mjeseca, ali Urugvajac ipak nije osobito oduševio izuzev samog starta utakmice.

Koliko su se realovci pripremali na njegov nastup, već u ranoj fazi utakmice promakla im je druga Barçina "zvjerka", Neymar. Urugvajac mu je s desne strane dao loptu koju je Brazilac primio na rubu kaznenog prostora Reala, potom se neometano šetao po liniji šesnaesterca i sjajno pogodio drugi kut. Bio je to najbrži gol u svim "klasicima" još od 1999. koji je zabio njihov sadašnji trener Luis Enrique.

Reuters/PIXSELL

Real je dobio hladan tuš na startu, ali nije previše klonuo. Benzema i Ronaldo bili su glavne prijetnje domaćih, pogotovo Francuz koji je Brava stavio na muke. Nakon njegove prečke u 11. minuti, Barcelona je mogla napraviti veliki korak prema pobjedi sredinom prvog dijela kada je Messi bio sam pred Casillasom, ali Iker mu je skinuo šut iz blizine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vrijeme će pokazati da je to bio i ključni detalj utakmice.

Tko zna što bi bilo i da Gerard Piqué nije napravio najgluplji potez utakmice u 35. minuti kada je rukom išao blokirati oštro ubacivanje Marcela na petercu. Za suca Jesúsa Gila nije bilo dvojbe; bio je to penal za Real koji je smireno iskoristio Cristiano Ronaldo. Nezaustavljivi Portugalac zabio je svoj 16. ligaški gol ove sezone, 11. utakmicu u nizu te 14. put Barceloni.

Reuters/PIXSELL

Kako je otišla na odmor, Barcelona je tako krenula i u nastavak; dekoncentrirano. U 50. minuti Kroos je ubacio iz kuta, Pepe nebeski skočio i glavom pogodio prvi kut za 2-1. Pokušao je Mathieu, koji je igrao na netipičnoj poziciji lijevog beka, smanjiti šest minuta poslije, ali šut mu je skinuo Casillas.

Kada je Luis Enrique uvidio da je promašio s taktikom, odlučio je uvesti Ivana Rakitića umjesto Xavija, ali ni to nije pomoglo. Dapače, nakon Raketina kornera sijevnula je kontra koju su lijepo povezali Isco i James, a završio Benzema za 3-1. Iako je do kraja bilo više od pola sata, Barcelona više nije uspjela konkretnije zaprijetiti domaćinu.

Reuters/PIXSELL

Modriću ovacije

Luka Modrić odigrao je 88 minuta za pobjedničku momčad i pokazao se sjajnim u premošćivanju igre Reala iz obrane prema napadu. Imao je visokih 89 posto preciznih dodavanja. Rakitić je u pola sata uglavnom dijelio lopte suigračima i nije se osobito istaknuo.

Prvi poraz u sezoni Barcelonu će još uvijek ostaviti na čelnoj poziciji Primere nakon devetog kola, ali "kraljevi" su samo na bod razlike. Za vratom im diše i Sevilla koja se nedjeljnom pobjedom nad Villarrealom može izjednačiti na vrhu ljestvice s "blaugranom".

Primera, 9. kolo

  • Real Madrid - Barcelona 3-1 (Ronaldo 35', Pepe 51', Benzema 61' / Neymar 4')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 422
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi