Obavijesti

Sport

Komentari 1266

Danci su nas grubo prizemljili: Hrvatska je ispala u polufinalu

Danci su nas grubo prizemljili: Hrvatska je ispala u polufinalu
20

Hrvatska rukometna reprezentacija neće se boriti za svjetsko zlato nakon što ju je Danska lakše od očekivanog svladala u polufinalu 30-24. Čeka nas borba za broncu

VIDEO

Hrvatski rukometaši živjeli su utakmicu protiv Francuza, uzeli skalp na veličanstven način i očito počeli prerano slaviti. Kao da je pometanje 'pijetlova' značilo osvajanje svjetskog naslova u glavama 'kauboja' jer u samo dva dana stvari su se radikalno promjenile.

U polufinalu protiv jake Danske izašla je jedna druga, potpuno neprepoznatljiva i ispuhana Hrvatska, koja s blijedom igrom nije mogla parirati protivniku, koji nas je prizemljio s 30-24 i izbacio iz utrke za zlato.

Nevjerojatno je bilo gledati momčad Slavka Goluže kako bezidejno pokušava parirati Danskoj, u trenutku kad smo mislili da nitko neće moći stati na kraj Hrvatskoj na putu do zlata, no očigledno je došlo do fizičkog i psihičkog pražnjenja. Skandinavci su to objeručke prihvatili te im je čak i vrlo solidna predstava bila dovoljna za slavlje, odnosno nedjeljno finale protiv Španjolske u Barceloni. Danskoj smo predstavljali ono što je nama u srijedu bila Francuska, a naelektrizirani protivnik revanširao se za težak posljednji poraz na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine.

Našim reprezentativcima preostaje borba za brončanu medalju protiv Slovenije u subotu u 19 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Koliko je Hrvatska bila podređena u večerašnjoj utakmici govori da ni u jednom trenutku utakmice s Danskom nije imala vodstvo, a već na samom startu protivnik je otišao na pet golova prednosti. Momčad Ulrika Wilbeka iskorištavala je sve greške Hrvatske, koja je na poluvrijeme uspjela doći tek na -3. I kad smo imali priliku primaknuti na dva gola zaostatka, previše toga nije valjalo u igri, što u napadu što u obrani te shodno tome ozbiljnije ugrožavanje rezultata nije dolazilo u obzir.

Danska je rutinski s četiri do pet golova zadržala prednost do kraja utakmice te lakše od očekivanog izborila veliki okršaj s domaćinima. Apsolutni igrač utakmice bio je Anders Eggert (9 golova) za kojeg hrvatska obrana nije imala nikakvog rješenja, a važnu ulogu imao je i golman Niklas Landin, koji je skupio velikih 16 obrana. Kod Hrvatske je najefikasniji bio Bičanić sa 6 te Duvnjak s 5 golova, a Alilović je imao 11 obrana, uz dvije Ivića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1266
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića