Obavijesti

News

Komentari 551

Parlament je osudio nasilje, prosvjednici oplakuju poginule

Parlament je osudio nasilje, prosvjednici oplakuju poginule
44

Ukrajinski parlament je izglasao zabranu korištenja oružja protiv prosvjednika i traži povlačenje specijalaca s kijevskih ulica. Pojavile su se glasine da je Janukovičeva obitelj pobjegla

VIDEO

Ukrajinska policija puca na prosvjednike kraj glavnog kijevskog trga nakon što ih je masa uhvatila nespremne i natjerala da se povuku stotinjak metara s 'prve linije'. Prosvjednici su uspjeli zatočiti gotovo 50 policajaca. Odveli su ih u zgradu kraj okupirane gradske vijećnice.

Policajci su morali uzmaknuti prije nego što su krenuli u protunapad.

- Policija vrlo agresivno reagira na prosvjednike i pucaju pravim mecima - izvijestio je reporter SKY Newsa. Vidio je na desetke ozlijeđenih ljudi. Policija je visoko naoružana.  Lokalni mediji izvještavaju kako su njihovi reporteri izbrojali 35 mrtvih prosvjednika, dok su liječnici zaprimili sedmero mrtvih.

- Jedno vrijeme je prosvjednike 'skidao' snajperist, a sada se priključio trupama - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do novih sukoba je došlo nakon što je predsjednik Viktor Janukovič objavio primirje s opozicijom. U jučerašnjem sukobu poginulo je 26 ljudi.

EU razmišlja kazniti Ukrajinu zbog poginulih u prosvjedima

Ministri vanjskih poslova Francuske, Njemačke i Poljske sastat će se u Kijevu kako bi pronašli rješenje za okončanje nereda u Ukrajine. Također, Europska unija bi trebala odlučili hoće li odrediti sankcije ukrajinskoj vladi, javlja BBC.

Američki predsjednik Barack Obama upozorio je službeni Kijev da će imati velike posljedice ukoliko nasilje ne stane što prije. Tijekom posjeta Meksiku rekao je kako očekuje od ukrajinske vlade da pokaže razumijevanje te da mirno nastave pregovore s opozicijom.

U srijedu navečer objavljeno je kako su ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič i oporba dogovorili primirje. Također je objavljeno da je Janukovič spreman nastaviti pregovore s oporbom kako bi se prekinulo nasilje.

Janukovič je otpustio zapovjednika oružanih snaga generala pukovnika Vladimira Zamana te kao novog šefa vojske imenovao admirala Jurja Iljina. Iljin je bivši zapovjednik ukrajinske mornarice.

U posljednja dva dana u Ukrajini su bili dosad najžešći sukobi između prosvjednika i policije. Ubijeno je 26 ljudi, a stotine su ozlijeđene. Ukrajina je zbog smrti 26 ljudi u utorak i srijedu proglasila Dan žalosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 551
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a